Ειδήσεις Υγείας

Ανεξήγητη απώλεια βάρους: Για ποιες σοβαρές ασθένειες προειδοποιεί;

Η ανεξήγητη απώλεια βάρους ειδικά στην περίπτωση που κάποιος δεν την επιδιώκει μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό. Ειδικά στην περίπτωση που η απώλεια των κιλών είναι πολύ γρήγορη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα επιβάλλεται να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Δείτε ποιες καταστάσεις ευθύνονται για την ανεξήγητη απώλεια των κιλών!

Μήπως ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί καλά;

 

 

 

 

 

Αν πάσχετε από υπερθυρεοειδισμό, μπορεί να χάνετε βάρος χωρίς να το επιδιώκετε. Άλλα συμπτώματα της πάθησης είναι η απώλεια μαλλιών, η εφίδρωση, η μυική αδυναμία, ο γρήγορος καρδιακός παλμός κ.α.

Κοιλιοκάκη

 

 

 

 

 

Οι πάσχοντες δεν μπορούν να καταναλώσουν γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και το κριθάρι. Συνέπεια το πρόβλημα αυτό να προκαλεί προβλήματα στην πέψη των τροφών και χρόνια φλεγμονή στο έντερο που οδηγεί σε σταδιακή απώλεια βάρους.

Διαβήτης τύπου 1

 

 

 

 

 

Ο τύπου 1 διαβήτης που δεν έχει διαγνωστεί μπορεί να προκαλέσει γρήγορη απώλεια βάρους. Η γλυκόζη του αίματος δεν εισέρχεται στα κύτταρα και το σώμα δεν παίρνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Η περίσσεια γλυκόζης μπορεί επίσης να προκαλέσει συχνοουρία και αφυδάτωση, καθώς και απώλεια βάρους.

Κατάθλιψη

 

 

 

 

 

Η απώλεια της όρεξης είναι κοινό σύμπτωμα της κατάθλιψης, με αποτέλεσμα οι πάσχοντες να χάνουν βάρος!  Άλλα κοινά συμπτώματα της κατάθλιψης είναι η ευερεθιστότητα, η κατάχρηση αλκοόλ και τα προβλήματα ύπνου.

Καρκίνος

 

 

 

Πολλοί τύποι καρκίνου μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή ή δυσαπορρόφηση, που οδηγούν σε μείωση του βάρους. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ειδικοί ελέγχουν το στομάχι και το παχύ έντερο για όγκους ή φλεγμονή, καθώς και τον οισοφάγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάπνισμα: Οι top τροφές που το «κόβουν» μαχαίρι!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button