ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ανησυχία για τα φαρμακευτικά προϊόντα σε περίπτωση Brexit! Τι σχεδιάζεται

Αρχική > Άρθρα > Ανησυχία για τα φαρμακευτικά προϊόντα σε περίπτωση Brexit! Τι σχεδιάζεται

Σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις που έχουν άμεσες εμπορικές σχέσεις με τη Βρετανία αναμένεται να προκύψουν σε περίπτωση Brexit.
Παρότι στη χώρα μας η ενημέρωση που υπάρχει είναι περιορισμένη για τις επιπτώσεις σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ήδη εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φαρμάκου επιχειρούν να μετρήσουν τις απώλειες μπροστά στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Ε.Ε. η Αγγλία.

Από την άλλη και ο ΕΟΦ εδώ και καιρό προσπαθεί να προετοιμάσει τις συνθήκες ώστε τα συστήματα αλλά και οι υπηρεσίες να είναι προετοιμασμένες στην περίπτωση αποχώρησης της Βρετανίας από τους κόλπους της Ε.Ε.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι ελεύθερες κοινοτικές συναλλαγές, η διακίνηση προϊόντων, η εξαγωγή φαρμακευτικών προϊόντων αλλά και ο καθορισμός των τιμών φαρμάκων που κυκλοφορούν και στη Βρετανία αναμένεται να επηρεαστούν.

Αποχωρεί ο ΕΜΑ από το Λονδίνο

Ταυτόχρονα και η μεταφορά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος είναι αρμόδιος για τον έλεγχο των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά, αναμένεται να έχει αγκάθια.

Ο ΕΜΑ που ακόμη εδρεύει στο Λονδίνο, αναμένεται να μεταφερθεί στο Άμστερνταμ εντός των ημέρων, έπειτα από σχετική ψηφοφορία που είχε πραγματοποιηθεί το 2017. Να σημειωθεί ότι ο ΕΜΑ απασχολεί 900 μόνιμους εργαζόμενους και το προσωπικό όπως και οι αρμοδιότητες αναμένεται να μεταφερθούν λόγω του Brexit.

Επισήμως πάντως η ελληνική κυβέρνηση δε φαίνεται να έχει ενημερώσει με λεπτομέρειες τους κλάδους των φαρμάκων ώστε να προετοιμασθούν στην περίπτωση αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε.
Οι όποιες συνέπειες αναμένεται να φανούν στην πράξη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μάχη για τις νέες υποχρεωτικές εκπτώσεις στα φάρμακα ύψους 241 εκατ.ευρώ! Πως αντιδρούν οι φαρμακευτικές εταιρείες

Ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι και σε φαρμακεία για κατευθυνόμενη εκτέλεση συνταγών φαρμάκων!

Καταγγελίες για νέο σκάνδαλο στα φάρμακα 241 εκατ. ευρώ από τρεις υπουργούς! Τι δήλωσαν

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button