ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ανοίγει ξανά η προκήρυξη για γιατρούς στις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες

Όπως τονίζουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr, μετά τη λήξη της προκήρυξης την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να δοθεί άλλη μία ευκαιρία στους γιατρούς να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για πρόσληψη στις ΤΟΜΥ, λόγω του περιορισμένου ενδιαφέροντος που επέδειξαν και παρά την παράταση που δόθηκε.

Τα ίδια στελέχη έλεγαν στο HealthReport.gr ότι η προκήρυξη θα ανοίξει και πάλι είτε προς το τέλος Σεπτεμβρίου είτε τον Οκτώβριο.
Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία αύξηση στις αιτήσεις κυρίως από την πλευρά των παιδιάτρων και κυρίως γυναικών.

Βέβαια ο αριθμός των 900 γιατρών δεν αναμένεται με βάση τα σημερινά στοιχεία και τις καταγραφές να έχει συμπληρωθεί με τη λήξη της προκήρυξης. Γι αυτό και ήδη μελετάται να ανοίξει και πάλι η διαδικασία.

Πάντως από τη πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των γιατρών ήταν μειωμένο. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Αιτήσεις με το σταγονόμετρο για τις ΤΟΜΥ από τους γιατρούς! Πόσοι κατέθεσαν»

Την ίδια ώρα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει ότι οι αμοιβές των γιατρών στις ΤΟΜΥ θα είναι καθαρά στα 1500 ευρώ και δε θα χρειάζεται να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές, καθώς θα ενταχθούν κανονικά στο σύστημα υγείας σαν να ήταν γιατροί του ΕΣΥ. Δείτε ΕΔΩ τι απάντησε ο υπουργός Υγείας: «Τι απαντά ο υπ.Υγείας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για τις ΤΟΜΥ!»

Το Φθινόπωρο πάντως θα είναι θερμό καθώς αναμένεται να αυξηθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των ιδιωτών γιατρών και των συναδέλφων τους στις ΤΟΜΥ και στη μέση θα βρεθούν για άλλη μία φορά οι ασφαλισμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε ποιοι είναι οι μισθοί των γιατρών σε νοσοκομεία και ΤΟΜΥ!

Τι απαντά ο υπ.Υγείας για τις ΤΟΜΥ: Πάνω από 19.300 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον! Επίθεση στον Γ.Πατούλη

Πλήρης επιβεβαίωση του HealthReport.gr: Παρατείνεται η προκήρυξη για τις προσλήψεις στις ΤΟΜΥ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button