ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Ανοίγει ο δρόμος για αύξηση των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών! Τι απεφάνθη το ΣτΕ για τα «κουρέματα»

Μπορεί οι νοσοκομειακοί γιατροί να υπέστησαν στα χρόνια της κρίσης από τα μεγαλύτερα κουρέματα στις αποδοχές τους σε σύγκριση με όλους τους υπόλοιπους κλάδους, φαίνεται όμως πως γεννιέται μια ελπίδα για την επαναφορά των μισθών τους.

Με απόφαση που φέρει αριθμό 5/2015, το Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας κάνει αποδεκτές τις 43 προσφυγές Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών που υποβλήθηκαν υπό την αιγίδα της ΟΕΝΓΕ και διατάσσει να εισαχθεί ως μείζονος σημασίας ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας η υπόθεση μείωσης των αποδοχών των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Η μείωση αυτή συνέβη με το νόμο 4093/12 και περιέκοψε δραματικά τις αποδοχές των γιατρών ΕΣΥ, την αποκατάσταση των οποίων διεκδικεί η ΟΕΝΓΕ μέσω της συγκεκριμένης προσφυγής της στο ΣτΕ.
Από την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και τον πρόεδρο της Δημήτρη Βαρνάβα σημειώνεται πως η δίκη που θα διεξαχθεί σύντομα στο ΣτΕ είναι πιλοτική και για το λόγο αυτό η Τριμελής Επιτροπή διατάσσει την αναστολή εκδίκασης κάθε ανάλογης υπόθεσης που εκκρεμεί στα δικαστήρια της χώρας.

Οι αποδοχές των γιατρών μετά το σχετικό νόμο αλλά και με όλα τα άλλα κουρέματα στα χρόνια της κρίσης έχουν μειωθεί ακόμη και κατά 40 έως 50%.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button