ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ανοίγει ο δρόμος για τη φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα! Έτοιμο το νομοσχέδιο

Έτοιμο είναι το νομοσχέδιο που αφορά την καλλιέργεια κάνναβης για θεραπευτικούς λόγους στην Ελλάδα.

Αύριο Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου οι Υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου θα παρουσιάσουν το νομοσχέδιο που αφορά τις «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης».

Από την πλευρά του το υπουργείο υγείας έχει ανάψει με σχετική του υπουργική απόφαση το πράσινο φως για την εισαγωγή εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων κάνναβης. Να υπενθυμιστεί εδώ ότι ο κ. Ξανθός θεωρεί αναγκαιότητα να αποτελέσει η ιατρική – φαρμακευτική κάνναβη πεδίο παραγωγικής δραστηριότητας και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και επενδύσεων.

Διαβάστε ΕΔΩ: Έρχονται τα σκευάσματα κάνναβης και στην Ελλάδα! Σε ποιες παθήσεις θα χορηγούνται!

Τα σκευάσματα αυτά ενδείκνυνται για περιπτώσεις που έχουν αποδεδειγμένο κλινικό όφελος για μια σειρά από νόσους όπως ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία λόγω χημειοθεραπείας, η καχεξία/ανορεξία. κ.α.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αμέσως μετά θα δοθεί για διαβούλευση ενώ έως το τέλος του μήνα ή στις αρχές του επόμενου θα ψηφιστεί από τη Βουλή.

Βάσει των ίδιων πηγών η κυβέρνηση δείχνει να βιάζεται να προχωρήσει άμεσα το εν λόγω εγχείρημα, καθώς αναμένει επενδύσεις πάνω από 1,5 δισ.

Ήδη αναφέρουν οι ίδιες πηγές ξένα φαντς, βρίσκονται στη χώρα και έχουν κλείσει εκατοντάδες στρέμματα στην βόρεια Ελλάδα (Ημαθία) ώστε να ξεκινήσουν αμέσως την καλλιέργεια και την παραγωγή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button