ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Ανέστειλαν προσωρινά τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας.

Η απόφαση για διακοπή των κινητοποιήσεων ελήφθη την 28η Οκτωβρίου σε έκτακτη Συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Μια απόφαση που λίγο πολύ είχε ληφθεί ήδη από τη δεύτερη μέρα των κινητοποιήσεων του κλάδου οπότε και είχε φανεί η πρώτη εικόνα των απεργιών.

Στη διακοπή φαίνεται πως έπαιξε ρόλο η «διαρροή» πολλών φαρμακοποιών από την απεργία καθώς ήδη από την πρώτη μέρα αρκετοί φαρμακοποιοί είχαν ανοίξει τα φαρμακεία τους ειδικά στα Βόρεια προάστια αλλά ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Ήρθαν στη συνέχεια και οι πιέσεις από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους.

Άλλωστε οι δανειστές από την πρώτη στιγμή είχαν θέσει το ζήτημα της απελευθέρωσης του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων ως προαπαιτούμενο ανάμεσα στα τρία που είχε προτάξει (κόκκινα δάνεια, ΦΠΑ στην εκπαίδευση και φαρμακεία).

Αποτέλεσμα ήταν να περάσει άρον άρον στη Βουλή το ζήτημα του ιδιοκτησιακού βάση του οποίου φαρμακείο μπορούν να ανοίξουν και μη φαρμακοποιοί.
Πολλοί ήταν πάντως οι φαρμακοποιοί που θεωρούσαν ότι η μάχη είχε ήδη χαθεί πριν ξεκινήσει παρότι ασκήθηκαν πιέσεις στην κυβέρνηση λόγω της απεργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμπλοκή με την απεργία των φαρμακοποιών! Οι πιέσεις της κυβέρνησης και της τρόικας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button