Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Ανοργασμία: Γιατί οι γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό;

Η ανοργασμία είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί μια στις δέκα γυναίκες. Το άκρως ανησυχητικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι οι επιστήμονες τα τελευταία χρόνια καταγράφουν αύξηση του αριθμού των γυναικών που δεν καταφέρνουν να φτάσουν σε οργασμό.

Ιδιαίτερα οι ηλικίες που «πλήττονται» περισσότερο είναι μεταξύ των ηλικιών 20-30 ετών ενώ οι γυναίκες που είναι άνω των 30 ετών, φαίνεται ότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα αφού σε αυτή την ηλικία έχουν εμπειρία να επιλέγουν πιο κατάλληλους σεξουαλικούς συντρόφους.

Οι συνήθεις ύποπτοι

Οι κυριότερες αιτίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση της ανοργασμίας είναι:

Λανθασμένη εικόνα σώματος
Οι απανταχού σεξολόγοι επισημαίνουν ότι οι γυναίκες που έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και λανθασμένη εικόνα σώματος αντιμετωπίζουν προβλήματα οργασμού.

Ψυχολογικά αίτια

Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο ΄σωμα της γυναίκας είναι δυνατόν να προκαλέσουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

οργασμός

 

 

 

 

 

 

Άγχος επίδοσης

Το άγχος για την “καλή απόδοση” μπορεί να εμποδίσει το ωραίο φύλο να απογειωθεί ερωτικά.

Φταίει το μέγεθος;

Στο μεταξύ έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine έδειξε ότι η αιτία που κάποιες γυναίκες είναι ανοργασμικές είναι εξαιτίας του μεγέθους της κλειτορίδας.
Πάντως στην ίδια έρευνα οι ερευνητές αναφέρουν ότι η έλλειψη οργασμού είναι ένα σύνθετο φαινόμενο στο οποίο εμπλέκονται πέρα από την ανατομία και πλήθος ψυχοκοινωνικών παραγόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 Δείτε τι «δυναμώνει» το σπέρμα!

Πέντε λόγοι υγείας για να παίρνετε προφυλάξεις στο σεξ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button