ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ανοχύρωτη ιατρικά η Κάρπαθος ! Απέσπασαν τον μοναδικό χειρουργό του νησιού

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, το διάστημα αυτό υπάρχουν πολλά παιδιά, οικογένειες ομογενών, με πολλούς ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ και άτομα που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και ιατρική φροντίδα, ενώ δεν είναι λίγα τα επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν καθημερινά .

Από τα τέλη Μαΐου απέσπασαν τον μοναδικό χειρουργό της Καρπάθου σε άλλο νησί της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα στην Κω, για να γίνει ο τέταρτος χειρουργός κατά σειρά που υπηρετεί στο Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας της Κω .

Η απόσπαση είχε προσδιορισμένη χρονική διάρκεια δεκαπέντε ημερών, από 30 Μαΐου έως 15 Ιουνίου. Παρότι η χρονική διάρκεια της απόσπασης έχει ήδη παρέλθει, ουδείς αρμόδιος επαναφέρει τον χειρουργό της Καρπάθου, πίσω στη θέση του.

Ηλικιωμένη με παραδοσιακή φορεσιά στην Όλυμπο της Καρπάθου
Ηλικιωμένη με παραδοσιακή φορεσιά στην Όλυμπο της Καρπάθου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου αναφέρει ότι ο χειρουργός επιθυμεί να επιστρέψει στην έδρα του και να βοηθήσει το νησί με τις εξειδικευμένες γνώσεις του, εντούτοις οι υπεύθυνοι κωφεύουν και τον αφήνουν στην Κω, μη δίδοντας εξηγήσεις σε κανέναν.

Στο κατ’ όνομα πολυδύναμο ιατρείο Ολύμπου, εδώ και 3,5 χρόνια το ιατρείο είναι χωρίς ιατρό. Στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Καρπάθου, με το πιο σύγχρονο περιφερειακό ιατρείο των νησιών, όχι μόνο δεν υπηρετεί ιατρός, αλλά ούτε το επισκέπτεται περιοδικά κανείς, έστω για να καλύψει κάποιες χρόνιες ανάγκες των κατοίκων αλλά και αυτές των προσωρινών επισκεπτών.

Το πολυδύναμο Ιατρείο της Καρπάθου
Το πολυδύναμο Ιατρείο της Καρπάθου

Το ειδικό περιφερειακό ιατρείο του διεθνούς αεροδρομίου εδώ και χρόνια είναι χωρίς γιατρό θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία του αερολιμένος Καρπάθου.

Επιπρόσθετα στη Κάρπαθο άλλα τεσσάρα (4) περιφερειακά ιατρεία του νησιού, είναι χωρίς γιατρούς.

Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου καλούν τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ιατρό –χειρουργό αντί να «φωτογραφίζεται αυτάρεσκα με «την ομάδα του» για μια αιμορροϊδεκτομή στο «νέο» νοσοκομείο της Σαντορίνης που πρόσφατα εγκαινίασε, να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει άμεσα μια λύση, ακολουθώντας ιεραρχικά τις πραγματικές ανάγκες των άγονων νησιωτικών περιοχών και να μην παραμένει μόνο στις εντυπώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πεθαίνοντας στο Αιγαίο χωρίς γιατρό και ασθενοφόρο!

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button