ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ: «Γιατί δώσαμε τα ταμειακά διαθέσιμα»!

Ειδικότερα ανησυχία έχει προκαλέσει σε γιατρούς και άλλους παρόχους η διάθεση των αποθεματικών των ταμείων του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδος για την κάλυψη μισθών και συντάξεων. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Τέλος το ρευστό και για τον ΕΟΠΥΥ! «Φτερά» κάνουν τα αποθεματικά του»

Να σημειωθεί ότι τα αποθεματικά τους διέθεσαν και όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Όλες οι λεπτομέρειες ΕΔΩ: «Σηκώνουν» τα λεφτά των Νοσοκομείων για να πληρώσουν συντάξεις! Στον αέρα μισθοί επικουρικών και υλικά»

Εύλογα οι γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις πληρωμές του Οργανισμού, δεδομένου ότι οφείλει αρκετούς μήνες και από το 2016, εκτός βέβαια από τις παλαιές οφειλές του.
Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος με επιστολή του απαντά στις διαμαρτυρίες του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας.

Διαβάστε παρακάτω όλη την επιστολή του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ:

«Ας μου επιτραπεί να καταθέσω δημόσια μερικές διευκρινήσεις για όσα αναφέρει στην πρόσφατη ανακοίνωσή του (28 Απριλίου 2016) ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, σχετικά με την μεταφορά διαθεσίμων του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Πρώτον, ο ΕΟΠΥΥ ως δημόσιος ασφαλιστικός οργανισμός χρηματοδοτείται από το κράτος και προγραμματίζει τις πληρωμές των οφειλών του.

Δεύτερον, Τα διαθέσιμα που μπορεί να έχει στο ταμείο του, αποτελούν χρήματα πλέον όσων έχουν ενταλματοποιηθεί για πληρωμές και γι’ αυτό στην παρούσα φάση υπήρχαν μόνο 60.000.000 ευρώ που δεν μπορούσαν άμεσα να διατεθούν για πληρωμές.

Τρίτον, η απόφαση για προσωρινή μεταφορά των διαθεσίμων του ταμείου του ΕΟΠΥΥ ελήφθη αφού είχαν ενταλματοποιηθεί οι άμεσες ανάγκες πληρωμής για την τρέχουσα περίοδο.

Τέταρτον, στην απόφαση για μεταφορά των λίγων διαθεσίμων που ελήφθη από το ΔΣ σε ειδική Συνεδρίαση, πρυτάνευσε η σκέψη πως τα έχει άμεση ανάγκη η χώρα για την πληρωμή συντάξεων και μισθών μέχρι να εισρεύσει νέο χρήμα αρχές Μαΐου στα δημόσια ταμεία.

Επομένως ο ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ακάλυπτες τις πληρωμές, όσες είχαν ενταλματοποιηθεί για την τρέχουσα περίοδο, όπως διατείνεται στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, αφού ότι είχε ενταλματοποιηθεί, πληρώνεται.

Επιπλέον το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας γνωρίζει την τιτάνια επιχείρηση που ξεκίνησε η νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για εκκαθάριση του 10% των οφειλομένων στους παρόχους (αφού το 90% το έχουν πληρωθεί με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο) διαδικασία που μας κληροδότησαν από το παρελθόν, οι διοικήσεις που είχαν τοποθετήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως έχουμε κληρονομήσει από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τα ληξιπρόθεσμα προ του 2012 που περιμένουμε την υπουργική απόφαση πληρωμής τους μετά και την αξιολόγηση των θεσμών (δανειστών).

Για την νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ασφαλώς και αποτελεί πρωταρχικό μέλημα η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Το αποδεικνύουμε καθημερινά με τις ως τώρα δράσεις μας και τις αποφάσεις μας, ως διοίκηση 4,5 μηνών.

Την Υγεία όμως και τις υγειονομικές υπηρεσίες ΔΕΝ έφεραν σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα οι πολιτικές των 16 μηνών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι πολιτικές πλέον των 40 χρόνων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Καλό και χρήσιμο είναι επομένως να ανατρέχουμε στην ιστορική μνήμη”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος το ρευστό και για τον ΕΟΠΥΥ! «Φτερά» κάνουν τα αποθεματικά του

«Σηκώνουν» τα λεφτά των Νοσοκομείων για να πληρώσουν συντάξεις! Στον αέρα μισθοί επικουρικών και υλικά

ΕΟΠΥΥ: Όλες οι εξετάσεις μόνο κάθε 20 ημέρες! Ποιες εξαιρούνται

ΕΟΠΥΥ: Συνεχίζονται τα «παζάρια» για τις νέες συμβάσεις με τους γιατρούς! Ποια είναι τα δύο «αγκάθια»

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά στο HealthReport.gr! Τι λέει για γιατρούς, κουρέματα, συμβάσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button