ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Αντιπρόεδρος ΕΟΦ: Χωρίς φαρμακοποιούς τα νοσοκομεία!

Η παραδοχή αυτή της αντιπροέδρου του ΕΟΦ Δέσποινας Μακριδάκη στο συνέδριο για το «νοσοκομειακό φάρμακο» φυσικά και δεν είναι τυχαία. Καθώς η ίδια υπήρξε συνδικαλίστρια φαρμακοποιός νοσοκομείου πριν αναλάβει τη θέση στον ΕΟΦ.

Μιλώντας στο συνέδριο η κ.Μακριδάκη υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι η κρίση έχει πλήξει οικονομικά τη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε τους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς οι οποίοι καλύπτουν τόσο τους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς ασθενείς οι οποίοι πηγαίνουν στα νοσοκομεία για να πάρουν τη θεραπεία τους.

Η Δέσποινα Μακριδάκη
Η Δέσποινα Μακριδάκη

Η Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ σημείωσε ότι σε σύνολο 100 νοσοκομείων του ΕΣΥ, εργάζονται μόνο 250 Νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί, που αντιστοιχεί σε 1 φαρμακοποιό για 270 κλίνες.

Δραματική είναι και η κατάσταση στα νομαρχιακά νοσοκομεία όπου τα 50 εξυπηρετούνται μόνο με έναν φαρμακοποιό.
«Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί είναι επιφορτισμένοι και με την επιστημονική ευθύνη στη διαχείριση των προμηθειών σε ένα νοσοκομείο. Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει διαγωνιστικές διαδικασίες και το κάθε νοσοκομείο επαφίεται στην έκπτωση που δίνει κάθε εταιρεία» τόνισε η κ.Μακριδάκη από το βήμα του συνεδρίου.

Η κ.Μακριδάκη παραδέχτηκε ότι η υποστελέχωση των νοσοκομειακών φαρμακείων δυσχεραίνει τη χορήγηση φαρμάκων και την ποιότητα παροχής υπηρεσιών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button