ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αν.Ξανθός: Έγινε λάθος με την ανακατανομή ακτινοθεραπευτών στα νοσοκομεία! Που θα διορισθούν τελικά

Το θέμα είχε καταγγείλει επίσημα και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καθώς επρόκειτο για ένα πρωτοφανές…λάθος.

Ειδικότερα η ηγεσία του υπουργείου υγείας είχε ανακοινώσει προσλήψεις ακτινοφυσικών και γιατρών ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας, σε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής που δε διαθέτουν Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα!

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ερωτηθείς σχετικά από το HealthReport.gr παραδέχτηκε το λάθος που έγινε επισημαίνοντας: «Τώρα καμιά φορά υπάρχει μια έτσι μη καλή αποτύπωση των στοιχείων που έρχονται από τις υγειονομικές περιφέρειες στα νοσοκομεία. Προφανώς δεν πρόκειται να διορίσουμε προσωπικό εκεί που δεν χρειάζεται.

Θα το κατανείμουμε και έχουμε περιθώριο, αυτές οι προκηρύξεις δεν έχουν βγει ακόμα, θα κάνουμε τις διορθωτικές κινήσεις που χρειάζεται έτσι ώστε το προσωπικό το οποίο θα διατεθεί θα πάει εκεί που πραγματικά μπορεί να προσφέρει.

Και νομίζω ότι όσοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα και το μέγεθος των αναγκών νομίζω ότι πρέπει να χαιρετίζουν αυτές τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης του συστήματος υγείας με ανθρώπινο δυναμικό και όχι να προσπαθούν να εμφανίσουν την πολιτική ηγεσία ότι δεν μπορεί να κάνει το σχεδιασμό που πρέπει και την κατανομή που πρέπει».

Πάντως ο Ανδρέας Ξανθός απαντώντας και για το θέμα των συμβάσεων με τις ιδιωτικές κλινικές για δωρεάν ακτινοθεραπείες και κρεβάτια εντατικής θεραπείας από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, σημείωσε ότι: «Είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση. Η διαπραγμάτευση γίνεται για να βρεθεί συμφωνία και όχι να υπάρξει αδιέξοδο. Στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης προφανώς κάθε πλευρά εγείρει τις δικές της αξιώσεις.

Νομίζω ότι θα βρεθεί μία λύση και θα έχουμε καινούριες συμβάσεις πολύ πιο αποδοτικές για τους ασφαλισμένους, αυτός είναι ο δικός μας στόχος από άποψη πληρότητας και ποιότητας υπηρεσιών και πολύ πιο συμφέρουσες για τον ασφαλιστικό φορέα, για τον ΕΟΠΥΥ».

Να σημειωθεί ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Ιδιωτικών Κλινικών διεκόπησαν αιφνιδίως πριν λίγα 24ωρα καθώς οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν. Διαβάστε ΕΔΩ τι ζητά η μία και η άλλη πλευρά: “Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΕΟΠΥΥ- Ιδιωτικών Κλινικών! Στον αέρα ακτινοθεραπείες και χειρουργεία”

Όπως φαίνεται βέβαια οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τις επόμενες ημέρες, καθώς το…ναυάγιο είναι στο πλαίσιο των πιέσεων που ασκούνται τόσο από τον ΕΟΠΥΥ όσο και από τις ιδιωτικές κλινικές προκειμένου η κάθε πλευρά να επιτύχει το καλύτερο δυνατό. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button