ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αν.Ξανθός: Κάνουμε restart στην υγεία! Όλες οι άμεσες προτεραιότητες

Από όλα είχε η τελετή παράδοσης στο υπουργείο υγείας.  Αναμνήσεις από κινητοποιήσεις που είχαν κατάληξη… αρκετό ξύλο έως και υποσχέσεις για επανεκκίνηση του πολύπαθου χώρου της υγείας.

Ο νέος υπουργός κατά τη διάρκεια τελετής παράδοσης του υπουργείου υγείας αναφέρθηκε  στις προτεραιότητες του οι οποίες είναι:

Επιτάχυνση διαδικασιών , αλλαγή διοικήσεων στα νοσοκομεία, πάταξη της γραφειοκρατίας, αιμοδότηση των νοσοκομείων με νέους γιατρούς.

Νωρίτερα η άφιξη του νέου αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη

αφιξιΆπαντες πήραν θέση για να ξεκινήσει η τελετή

διαδικασία

Στη φωτό ο υπηρεσιακός υπουργός υγείας Θάνος Δημόπουλος παραδίδει στον Ανδρέα Ξανθό ο οποίος αλλάζει γραφείο, μετακομίζοντας κατά έναν όροφο.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Δημόπουλος αφού ευχαρίστησε όλους που τον βοήθησαν εστίασε στις αποφάσεις που υπέγραψε όπως:

-τακτική επιχορήγηση νοσοκομείων κι οργανισμών
-αύξηση προϋπολογισμού σε ΕΣΥ και ΠΕΔΥ
-άδεια από το ΣτΕ και ολοκληρώθηκε η κάλυψη θέσεων που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη ηγεσία

Από την πλευρά του ο κ.  Ξανθός ανέφερε πως “είμαστε σε μια φάση που η κοινωνία έδωσε μια ευκαιρία στην κυβέρνηση αυτή να κάνει restart. Να κάνει επανεκκίνηση με πιο σταθερό δημοσιονομικό περιβάλλον σε όλα τα είπεδα. Απο την οικονομία μέχρι την δημόσια διοίκηση και την λειτουργία των θεσμών”.

Πάντως ο κ. Ξανθός δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι έχουμε να διαχειριστούμε ένα σύστημα υγείας που κλυδωνίζεται σε διαρκεί κίνδυνο γενικού μπλάκ άουτ. Κι αυτό πρέπει να το αντιστρέψουμε”.

Αναπληρωτής υπουργός

”Στο χώρο αυτό ερχόμουν ως συνδικαλιστής σε καθεστώς κινητοποιήσεων. Θυμάμαι ότι έχω παίξει αρκετό ξύλο στην πόρτα του υπουργείου.”Με τη φράση αυτή ανέλαβε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Όπως επισήμανε ο χειρουργός εντατικολόγος στο επάγγελμα νέος αν. υπουργός υγείας η κυβέρνηση δεν έχει πια δικαιολογίες και πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις εξής αλλαγές:

Να διορίσει νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία. Να διαμορφώσει μια αξιόπιστη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Να προσλάβει προσωπικό, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button