ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αν.Ξανθός: Μετά το Πάσχα θα “κλείσουμε” με τους Θεσμούς για τα νέα μέτρα στα φάρμακα! Τι αλλάζει

Όπως παραδέχτηκε, ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξη Τύπου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, γίνεται μια συστηματική επεξεργασία και προσπάθεια ώστε να βρεθούν κοινές αποδεκτές λύσεις με τους Θεσμούς. Να σημειωθεί ότι το HealthReport.gr αποκάλυψε πως ο Τροικανός Καρόνε μπλόκαρε τα νέα μέτρα του υπουργείου Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:”Μπλόκο τρόικας στα νέα μέτρα για τα φάρμακα”

“Είναι πτυχή των διαπραγματεύσεων και της αξιολόγησης”, παραδέχτηκε ο Ανδρέας Ξανθός και πρόσθεσε ότι ελπίζει μετά το Πάσχα να έχει κλείσει αυτή η συμφωνία, ώστε να παρουσιασθούν τα μέτρα στους εμπλεκόμενους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πάντως ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ακόμη, εάν τα νέα μέτρα θα ενταχθούν σε νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας ή αν θα ενταχθούν σε ένα γενικότερο θεσμικό πλαίσιο με τις ρυθμίσεις που θα προκύψουν μετά την αξιολόγηση.

Ωστόσο ανέφερε ότι οι νέες ρυθμίσεις για τα φάρμακα θα συζητηθούν με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Ανοικτό άφησε πάντως το ενδεχόμενο να μην υπάρξει το χαράτσι του 25% καθώς όπως είπε στόχος δεν είναι να εμποδίζονται οι εισαγωγές νέων φαρμάκων.Όμως επεσήμανε πως αναζητούνται τα φίλτρα για την εισαγωγή των νέων φαρμάκων στη θετική λίστα!

Για την εξεταστική και τα φάρμακα

Ερωτηθείς σχετικά με την εξεταστική επιτροπή στη Βουλή και για το χρονικό διάστημα που επελέγη για να εξετασθεί τοποθετήθηκε πολιτικά λέγοντας εκτός των άλλων, ότι στόχος ήταν καταρχάς να μη διαγράφουν οι όποιες ευθύνες μετά από 20 χρόνια (1997-2014) αλλά και να διαφανεί πως δεν είναι όλοι στο ίδιο τσουβάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τι θα αλλάξει στην υγεία ο φορέας Αξιολόγησης των Τεχνολογιών

Νέο φάρμακο στην Ελλάδα μετά από 2 έως 4 χρόνια! Τι υποστηρίζουν οι φαρμακευτικές για τα νέα μέτρα

Συνταγές φαρμάκων να φάνε και οι… κότες! Πως αυξήθηκαν εν μέσω κρίσης

Έφοδος ελεγκτών στον ΕΟΦ για τα φάρμακα! Τι πήραν μαζί τους

Φαρμακοβιομηχανίες προς κυβέρνηση: Πάρτε ορθά μέτρα και μην κουρεύετε ανεξέλεγκτα τα φάρμακα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button