ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Απίστευτο!Κόβουν τη συνταγογράφηση στους νευροχειρουργούς-Γιατί δεν μπορούν να γράφουν εξετάσεις

Την έντονη αντίδραση των νευροχειρουργών προκάλεσε η απόφαση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), να τους αφαιρέσει το δικαίωμα συνταγογράφησης ηλεκτομυογραφημάτων και αγγειογραφιών.

Αιφνιαστικά και χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει καμία ενημέρωση η ΗΔΙΚΑ, η εταιρεία που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση πέταξε εκτός συστήματος τους νευροχειρουργούς από βασικές διαγνωστικές εξετάσεις, όπως αγγειογραφίες και ηλεκτρομυογραφήματα.

Αυτό σημαίνει πως όλα τα περιστατικά εγκεφαλικών αιμορραγιών και παθήσεων σπονδυλικής στήλης, περιφερικών νεύρων και πάσης φύσεως, επείγοντα και τακτικά, ανατίθενται πλέον στους Νευρολόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έχει ενημερωθεί για το θέμα που έχει προκαλέσει αναστάτωση τόσο σε γιατρούς όσο και σε ασθενείς και αναμένεται να το επανεξετάσει άμεσα.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΗΔΙΚΑ , προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια. Παρόμοιο πρόβλημα είχαν και άλλες ειδικότητες όπως οι ακτινοθεραπευτές ογκολόγοι, οι οποίοι εν μία νυκτί αποκλείστηκαν από το δικαίωμα συνταγογράφησης σε ογκολογικούς ασθενείς.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button