ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Απίστευτο: Έκτακτο χαράτσι σε όλους τους γιατρούς 10 χρόνια μετά!

Τα ταμεία της με κάθε τρόπο φαίνεται ότι θέλει να γεμίσει η κυβέρνηση με αποτέλεσμα να εφευρίσκει ακόμη και απίθανους τρόπους για να εισπράξει έκτακτα χαράτσια.

Η νέα έμπνευση αφορά στους γιατρούς και ειδικά σε όσους υπηρετούσαν στο ΕΣΥ ακόμη και 10 χρόνια πριν δηλαδή το διάστημα από το 2007 έως το 2012.

Ειδικευμένοι ή ειδικευόμενοι που υπηρετούσαν αυτό το διάστημα στο ΕΣΥ, θα πρέπει να καταβάλουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, από 400 έως και 650 ευρώ για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).

Τα μπιλετάκια της εφορίας σε ιδιώτες

Σοκ έπαθαν δεκάδες ιδιώτες γιατροί που διαπίστωσαν αίφνης ότι στο TAXIS NET υπήρχε βεβαιωμένη οφειλή, με τη δικαιολογία ότι γίνονται χρεώσεις-κρατήσεις σε όλο το προσωπικό που υπηρετούσε στο ΕΣΥ τη συγκεκριμένη περίοδο.

Πρόκειται κυρίως για γιατρούς που σήμερα ιδιωτεύουν αλλά εκείνο το διάστημα έκαναν ειδικότητα στα δημόσια νοσοκομεία, όπως εξηγούν πολλοί εκπρόσωποι Ιατρικών Συλλόγων στο HealthReport.gr.

Το πόσο προκύπτει με βάση το 1% από τις εφημερίες που πραγματοποίησαν το διάστημα 2007 έως 2012.
Δεκάδες γιατροί που διαπίστωσαν το νέο χαράτσι είναι έξαλλοι, καθώς καλούνται να πληρώσουν άλλο ένα πόσο που δεν το είχαν υπολογίσει. Ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι γιατροί μαζί με πολλούς άλλους κλάδους δέχονται απανωτά χτυπήματα λόγω των νέων ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών.

Χαράτσι και για όσους είναι στο ΕΣΥ

Όμως δεν είναι μόνο οι ιδιώτες γιατροί που τρίβουν τα μάτια τους.
Η νέα έμπνευση της κυβέρνησης λέει πως όποιος έχει αποχωρήσει από το ΕΣΥ θα τα πληρώσει στην εφορία, ενώ όποιος είναι ακόμη στο δημόσιο σύστημα θα του γίνουν κρατήσεις στο μισθό υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).

Να σημειωθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Μαρτίου να αποπληρώσουν το χρέος τους στην εφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριο «χτύπημα» του υπ.Υγείας στους μικροβιολόγους! Πως τους στέλνει ξανά στα θρανία

Ο τραγέλαφος των ελληνικών νοσοκομείων: Η γάτα στο χειρουργείο, η «ποντικόσουπα» και οι σοβάδες

Νοσοκομειακοί γιατροί: Να διερευνηθούν τώρα τα αίτια της πτώσης του γιατρού από τη σκάλα στο Ελπίς!

Με νέα κόλπα εξαφανίζει το «χαρτοβασίλειο» του ο ΕΟΠΥΥ! Πως θα το μεταφέρει άρον-άρον

Σχετικά Άρθρα

Back to top button