ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Απίστευτο: «Βράζουν» οι ασθενείς στο Σισμανόγλειο! Χωρίς κλιματισμό το Νοσοκομείο

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Χωρίς air Condition νοσηλεύονται εδώ και εβδομάδες ασθενείς στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, ζώντας τη δική τους κόλαση, όπως αποκαλύπτει το HealthReport.gr.

Τι κι αν έχει καύσωνα. Τι κι αν το υπουργείο Υγείας εκδίδει έκτακτες ανακοινώσεις για να προστατεύσει υποτίθεται τις ευπαθείς ομάδες λόγω της ζέστης, οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου αλλά και οι αρμόδιοι τελικά του υπουργείου, δεν έχουν φροντίσει να αποκαταστήσουν τον κλιματισμό στο Σισμανόγλειο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα, σχεδόν όλο το καλοκαίρι κατά άλλους, τρεις κλινικές του Νοσοκομείου είναι χωρίς κλιματισμό. Πρόκειται για την Α και Β Παθολογική Κλινική καθώς και για την Β Πνευμονολογική που βρίσκονται στο δεύτερο κτίριο του Νοσοκομείου.
Στα περισσότερα δωμάτια είτε δεν υπάρχει καθόλου air Condition ή όπου υπάρχει υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα βέβαια να μην φέρνει την απαιτούμενη θερμοκρασία.

Οι νοσηλευόμενοι, όπως καταγγέλλουν στο HealthReport.gr γιατροί και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, βασανίζονται όχι μόνο από την πάθησή τους αλλά και από τις υψηλές θερμοκρασίες που πνίγουν τους θαλάμους. Με βάση μια απλή μέτρηση που έγινες από τους εργαζόμενους, ο υδράργυρος μέσα στο θάλαμο έδειξε 40 βαθμούς Κελσίου!

Συνέπεια είναι όμως, όπως έλεγαν στο HealthReport.gr παριστάμενοι, να επιβαρύνεται δραματικά η υγεία των ασθενών καθώς οι συνθήκες αυτές είναι άκρως απαγορευτικές για τη ζωή τους αφού νοσηλεύονται βαριά πάσχοντες.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε πως στην παθολογική κλινική του Σισμανογλείου νοσηλεύονται ακόμη και δύο διασωληνωμένοι ασθενείς τη στιγμή μάλιστα που θα έπρεπε να βρίσκονται στην Εντατική.

Και είναι επίσης χαρακτηριστικό πως ορισμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται στις αίθουσες που βράζουν από τη ζέστη, παρουσιάζουν λόγω των παθήσεών τους υπερθερμία και υψηλό πυρετό.
Οι γιατροί όπως λένε πηγές στο HealthReport.gr προσπαθούν ακόμη και με ανεμιστήρες να τους προσφέρουν λίγη δροσιά ώστε να τους κρατήσουν στη ζωή.

Και το ζήτημα είναι πως παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των γιατρών και των εργαζομένων εδώ και εβδομάδες, στη διοίκηση του νοσοκομείου, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, εκείνη σφυρίζει …αδιάφορα.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις κλινικές που καίγονται λόγω έλλειψης κλιματιστικών διαθέτουν κοντά στα 120 κρεβάτια τα οποία είναι σχεδόν γεμάτα, με τους ασθενείς να ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά.
Η Α παθολογική διαθέτει 40 κρεβάτια, η Β Παθολογική 38 κρεβάτια και κοντά στα 40 κρεβάτια έχει η Β Πνευμονολογική κλινική.

Την ίδια ώρα βέβαια στο υπουργείο Υγείας περί άλλων …τυρβάζουν αφού η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πραγματοποιούν συσκέψεις για τη…διατροφή του ελληνικού πληθυσμού.

Εδώ ο κόσμος καίγεται στην κυριολεξία, και στο υπουργείο Υγείας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικευόμενος γιατρός στην Ελλάδα του 2015: Απλήρωτος, με 36 ώρες εργασίας συνεχόμενες και ωρομίσθιο 2,9 ευρώ!

Νύχτα τρόμου στο Σισμανόγλειο! Διαβάστε τι έγινε στην εφημερία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button