ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Απίστευτο: Ζητούν πίσω χρήματα από εργαζόμενους νοσοκομείων!

Ειδικότερα ακόμη και έναν μισθό μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψουν εργαζόμενοι νοσοκομείων που είχαν μπει σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα λόγω των συγχωνεύσεων και των λουκέτων που είχαν μπει στο ΕΣΥ το 2013.

Ενδεικτική η περίπτωση του Αμαλία Φλέμινγκ. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων του Ευαγγελισμού: «Ένα από τα νοσοκομεία που επλήγησαν είναι και το Αμαλία Φλέμινγκ και αρκετές δεκάδες από τους εργαζόμενους που τέθηκαν τότε σε διαθεσιμότητα, μεταφέρθηκαν και εργάζονται τώρα στον Ευαγγελισμό (όπως και σε άλλα νοσοκομεία).

Σήμερα, έπειτα από δύο χρόνια με απαράδεκτο τρόπο η Διοίκηση του Σισμανογλείου ζητά από τους εργαζόμενους που μπήκαν σε διαθεσιμότητα, να επιστρέψουν χρήματα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και μάλιστα, έντοκα και εφάπαξ εντός 30 ημερών, αλλιώς απειλεί ότι θα τα στείλει στην εφορία».

Και το ζήτημα είναι ότι σε ανάλογες επιστροφές χρημάτων θα αναγκαστούν να προχωρήσουν εργαζόμενοι και άλλων νοσοκομείων καθώς όπως αναφέρει το Σωματείο των Εργαζομένων του Ευαγγελισμού: «Η υπόθεση αφορά πολλούς εργαζόμενους – διάσπαρτους σήμερα σε διάφορα νοσοκομεία – που τους ήρθε αιφνιδιαστικά η εντολή να καταβάλουν τα χρήματα αυτά (σημειωτέον ότι τα ποσά σε αρκετές περιπτώσεις είναι εντελώς λανθασμένα) στερώντας τους ακόμα και ολόκληρο μισθό».

Να σημειωθεί πως την περίοδο εκείνη λόγω της διαθεσιμότητας θα έπρεπε να είχε γίνει παρακράτηση των χρημάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, κάτι που φαίνεται ότι δεν πραγματοποιήθηκε.

Το Σωματείο των Εργαζομένων του Ευαγγελισμού ζητά να μην επιστραφούν τα χρήματα ενώ καλεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) να πάρει θέση και να παρέμβει για το θέμα και στο Υπουργείο Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button