ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Απίστευτο: Ξέμειναν και από καθαρίστριες τα Κέντρα Υγείας!

Το απόλυτο χάος φαίνεται πως επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας παρότι η κυβέρνηση συνεχίζει να…σφυρίζει αδιάφορα, υποστηρίζοντας ότι τα media είναι αυτά που μεγαλοποιούν τα προβλήματα.

Ενδεικτική η περίπτωση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας το οποίο από σήμερα 1η Φεβρουαρίου δε διαθέτει πια συνεργείο καθαρισμού.
Ενώ επρόκειτο να ανανεωθεί η σύμβαση με το προηγούμενο ιδιωτικό συνεργείο, πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως επειδή δεν αποπληρώθηκε για τις υπηρεσίες που παρείχε το προηγούμενο διάστημα, διέκοψε τη συνεργασία.

Έτσι άρον άρον βρέθηκε νέο συνεργείο καθαρισμού το οποίο προς ώρας…αγνοείται.
Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι ακόμη και οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας δεν έχουν γνώση εάν θα υπάρξει καθαριότητα από δω και στο εξής ή γιατί δεν έχει εμφανιστεί ακόμη κανείς.

Η διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπει ότι θα πρέπει να ενημερωθούν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, καθώς μία μονάδα υγείας δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς καθαριότητα.

Και δεν είναι μόνο για λόγους υγιεινής αλλά και για λόγους ασφαλείας του προσωπικού και των ασθενών αφού σε ένα Κέντρο υγείας υπάρχουν και ιατρικά απόβλητα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν επικίνδυνα.

Και φαίνεται πως η έλλειψη καθαριότητας στο Κέντρο Υγείας της Σαλαμίνας που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Ρευστό δεν υπάρχει με αποτέλεσμα τα Κέντρα Υγείας αλλά και οι μονάδες του ΠΕΔΥ να ξεμένουν από κάθε είδους υλικό. Διαβάστε ΕΔΩ τι λείπει: «Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ στο όριο! Ξέμειναν και από …μελάνια!»

Η κατάσταση δε φαίνεται να βελτιώνεται το επόμενο διάστημα καθώς η χρηματοδότηση του συστήματος γίνεται με το …σταγονόμετρο. Γιατροί και εργαζόμενοι πληρώνονται με καθυστέρηση εφημερίες και υπερωρίες ενώ και οι δεκάδες προμηθευτές είναι σε αναμονή για να δουν το χρώμα του χρήματος.

Παρ αυτά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει ένα νέο ΠΕΔΥ και μάλιστα το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να προωθηθεί το Μάρτιο σύμφωνα με τα όσα είπε στους γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Δείτε ΕΔΩ τι αλλαγές θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο: «Ετοιμάζεται το νέο ΠΕΔΥ! Τι προβλέπει το σχέδιο για γιατρούς –εργαστήρια».

Οι συγχωνεύσεις βέβαια των μονάδων όπως φαίνεται θα είναι αναπόφευκτες ενώ και οι γιατροί του ΠΕΔΥ δε φαίνεται να επιστρέφουν στο σύνολό τους κάτι που προκαλεί ανησυχία στον κλάδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαλύονται τα Κέντρα Υγείας! Χωρίς φάρμακα και πετρέλαιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button