Πολιτική Υγείας

Απίστευτο: Ξεπάγιασαν οι ασθενείς στο Κιλκίς! Χωρίς πετρέλαιο το νοσοκομείο! Νεογνά στο κρύο

 

Απίστευτο κι όμως …ελληνικό: μέσα στο κρύο πέρασαν για τρεις ημέρες οι ασθενείς μεταξύ αυτών και μωρά λίγων ημερών αλλά και βαριά πάσχοντες στο νοσοκομείο του Κιλκίς, καθώς δεν είχαν εγκριθεί τα κονδύλια για την αγορά πετρελαίου από τον αρμόδιο επίτροπο, όπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων.

 

Συνέπεια ήταν την περασμένη Τετάρτη έως και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου να αναβληθούν χειρουργεία για βαριά κατάγματα υπερηλίκων, να μη γίνουν γυναικολογικές και άλλες σοβαρές επεμβάσεις.

 

Εκτός αυτού όμως οι άρρωστοι αλλά και τα νεογέννητα βρέφη αναγκάστηκαν να πλυθούν με κρύο νερό καθώς δεν μπορούσε να θερμανθεί εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου.

 

Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι: «Η μη επαρκής προμήθεια καυσίμων οδήγησε σε αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων (βαρέων καταγμάτων υπερηλίκων, γυναικολογικών κ.α.), ανεπαρκή θέρμανση, έλλειψη ζεστού νερού χρήσης για λουτρό των νεογνών και των λεχώνων αλλά και παραγωγής ατμού για τα μηχανήματα αποστείρωσης και λειτουργίας των πλυντηρίων, με ότι αυτό συνεπάγεται».

 

Το σωματείο με επιστολή του στους συναρμόδιους υπουργούς υπογραμμίζει ότι «λόγω της δυσχέρειας στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, καταγγέλλει και καταδικάζει το Γραφείο Επίτροπου Κιλκίς για την πεισματική άρνηση και την γραφειοκρατική αγκύλωση που επέδειξε με συνέπεια την μη έγκαιρη θεώρηση του χρηματικού εντάλματος με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος».

 

Οι εργαζόμενοι μιλούν για «άγνοια κινδύνου και παντελή έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας» δεδομένου ότι είχαν κάνει συνεχείς εκκλήσεις για το θέμα.

 

Τονίζουν παράλληλα ότι «η Διοίκηση του Νοσοκομείου, -περίμενε εως και την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου- αφού είχε ήδη ενημερώσει αρμοδίως για την οριακή κατάσταση η οποία δημιουργείτο, και μόλις διέγνωσε ότι το ένταλμα δεν επρόκειτο να θεωρηθεί, συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου αναλαμβάνοντας πλήρως όλες τις δεσμεύσεις αλλά και την ευθύνη, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή λειτουργία του ιδρύματος η οποία ετέθη σε κίνδυνο από την Επίτροπο.»

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button