ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Απίστευτο: Πολίτες εισάγονται στα Ψυχιατρεία για ένα πιάτο φαγητό! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Στόχος να βρουν ένα κρεβάτι να κοιμηθούν και ένα πιάτο φαγητό για να επιβιώσουν. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το 20% των περιστατικών που φθάνουν στο Δρομοκαΐτειο είναι κοινωνικά περιστατικά και μάλιστα εισάγονται προκαλώντας οι ίδιοι την εισαγγελική εντολή εγκλεισμού, για να εξασφαλίσουν φαγητό – στέγη και φάρμακα.

Τα περιστατικά αυτά – κατά την ΠΟΕΔΗΝ– αυξάνονται ημέρα με την ημέρα καθ’ ότι όλο και περισσότεροι πολίτες δοκιμάζονται από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Ταυτόχρονα διαλύθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων όπως επίσης καταργήθηκε ο θεσμός της βοήθειας στο σπίτι.

Και το ζήτημα είναι πως οι πολίτες που πηγαίνουν στα ψυχιατρεία για οικονομικούς λόγους, νοσηλεύονται στοιβαγμένοι μαζί με πραγματικά ψυχικά πάσχοντες καθώς οι δομές δεν επαρκούν.
Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, τραγική είναι η έλλειψη κρεβατιών οξέων περιστατικών στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και τους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων. Οι ασθενείς νοσηλεύονται στοιβαγμένοι με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Δρομοκαϊτείου.

Το συγκεκριμένο ψυχιατρικό ίδρυμα εφημερεύει δύο φορές την εβδομάδα Δεύτερα και Πέμπτη. Προσέρχονται πάνω από 40 ασθενείς σε κάθε εφημερία που χρήζουν εισαγωγής.

Οι 30 εξ’ αυτών είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό. Το ποσοστό σε κάθε εφημερία εισαγγελικών εντολών εγκλεισμού είναι πάνω από 70%. Το αντίστοιχο στις άλλες χώρες της Ευρώπης 5%.

Αυτό δείχνει την τραγική έλλειψη κλινών, ειδικών μονάδων νοσηλείας (προνοιακά περιστατικά, αλκοολικοί, χρήστες) και το μέγεθος της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης της χώρας μας.
Τα κρεβάτια στα Νοσηλευτικά τμήματα οξέων περιστατικών δεν φθάνουν. Δεν είναι ανεξάντλητα.

«Την Πέμπτη 1/6/2017 στην εφημερία όπως σε κάθε εφημερία έγινε χαμός. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν γέμισαν τα κρεβάτια των Νοσηλευτικών τμημάτων οξέων περιστατικών.

Μετά την εξάντληση των κρεβατιών 13 ασθενείς εισήχθησαν στο Γεροψυχιατρικό τμήμα. Πως είναι δυνατόν νέοι σε ηλικία ασθενείς να νοσηλεύονται με ηλικιωμένους ασθενείς 80-90 ετών. Επίσης άλλοι 10 ασθενείς εισήχθησαν σε Νοσηλευτικό τμήμα που νοσηλεύει διαφορετικές περιπτώσεις ασθενών» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε πόσοι προσλήφθηκαν στα νοσοκομεία της Αττικής τα τελευταία δύο χρόνια!

Αλλαγές για τους νοσηλευτές δια χειρός Πολάκη! Τι αλλάζει σε άδειες και εκπαίδευση

Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης των γιατρών στο ΕΣΥ! Όλα τα νέα κριτήρια

Στο στόχαστρο η ακίνητη περιουσία των Νοσοκομείων! Ξεκινά καταγραφή

Δείτε πόσο θα πληρώνονται για τις εφημερίες οι νοσοκομειακοί γιατροί με το νέο μνημόνιο!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button