ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Απίστευτο: Προεκλογικές μετακινήσεις προσωπικού από το ΚΕΕΛΠΝΟ! Στον αέρα οι εξετάσεις για το Aids

Σε άρον άρον μετακινήσεις προσωπικού φαίνεται ότι προχωρά το ΚΕΕΛΠΝΟ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες κι ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Μετακινήσεις που όμως δεν αποτελούν όπως φαίνεται μια απλή προεκλογική …εξυπηρέτηση, αλλά θέτουν σε κίνδυνο όλη την αλυσίδα εξέτασης του αίματος για το Aids.

Συγκριμένα ο προιστάμενος του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροιών καθηγητής Άγγελος Χατζάκης με επιστολή του στον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Θάνο Δημόπουλο, καταγγέλει πως η Διοίκηση και η Διεύθυνση του ΚΕΕΛΠΝΟ, προβαίνουν σε μετακινήσεις προσωπικού κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ειδικότερα στην επιστολή που παρουσιάζει σήμερα το HealthReport.gr και έχει στα χέρια του ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος, ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Άγγελος Χατζάκης, υπογραμμίζει το σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία που προκύπτει απο τις μετακινήσεις προσωπικού.

Και αυτό διότι μετακινούνται εργαζόμενοι που απασχολούνταν στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Ρετροιών εδώ και 20 χρόνια και οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για εξετάσεις ιικού φορτίου HIV. Μάλιστα στην επιστολή που φέρνει στο φως το HealthReport.gr, ο κ.Χατζάκης μιλά για 2500 εξετάσεις που πρέπει να γίνουν για τον ιό HIV και οι οποίες εκκρεμούν.

Και το ζήτημα είναι πως ζητά να παρέμβει άμεσα ο υπηρεσιακός υπουργός υγείας ώστε να λειτουργήσει χωρίς περικοπές και πάλι το εργαστήριο αναφοράς ρετροιών, το οποίο είναι το μεγαλύτερο κέντρο αναφοράς στη χώρα για το AIDS.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την επιστολή που παρουσιάζει το HealthReport.gr, οι εντολές για τις προεκλογικές μετακινήσεις προσωπικού, εστάλησαν στις 31 Αυγούστου.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο που εξασφάλισε το HealthReport.gr και δείχνει το πρόβλημα που δημιουργείται:

image

Σχετικά Άρθρα

Back to top button