Πολιτική Υγείας

Απίστευτο: 500 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ αναζητούν…ιδιοκτήτη! Γιατί δεν μπορεί να τα μοιράσει

Μπορεί γιατροί, κλινικές διαγνωστικά κέντρα και λοιποί πάροχοι του ΕΟΠΥΥ να περιμένουν να δουν το χρώμα του χρήματος εδώ και καιρό, όμως ο οργανισμός διαθέτει ρευστό και δεν μπορεί να τους το δώσει.

Πως γίνεται αυτό; Ήταν ακριβώς το ερώτημα που απασχόλησε και τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη αλλά και την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού, σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Ο Μάκης Βορίδης- όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του healthreport.gr
– έγινε έξαλλος όταν έμαθε πως υπάρχουν χρήματα διαθέσιμα αλλά και δεν μπορεί να γίνει η καταβολή στους παρόχους επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να κάνουν εκκαθάριση των χρεών του ΕΟΠΥΥ και να αποσαφηνίσουν πόσα και σε ποιον χρωστά ο φορέας.

Η διαδικασία φαίνεται να «κολλά» τόσο στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ όσο και των Ταμείων που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό για να ξεκαθαρίσει τους τόνους χαρτιού και τιμολογίων που έχουν συγκεντρωθεί στα γραφεία τους.

Οι υπάλληλοι μπορεί να είναι λιγοστοί, αλλά ακόμη και η ανάθεση του έργου σε ιδιωτικές εταιρείες, δε φαίνεται να έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς είναι δύσκολο να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Πηγές αναφέρουν ότι οι εντολές Βορίδη στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ήταν να ξεκαθαρίσει άμεσα η υπόθεση ώστε να δρομολογηθούν όλες οι αλλαγές που σχεδιάζονται στον Οργανισμό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button