Πολιτική Υγείας

Απαλλαγείτε από τους μύκητες με λέιζερ!

Τα πόδια έρχονται στο προσκήνιο αυτή την εποχή, όχι μόνο επειδή είναι πιο εκτεθειμένα στο… φως ττου ήλιου αλλά και επειδή προσβάλλονται πιο εύκολα από μύκητες. Το υγρό περιβάλλον, η ζέστη, ο ιδρώτας αλλά και το περπάτημα με γυμνά πόδια στην πισίνα και την άμμο ευνοούν την εμφάνιση μυκητίασης, ειδικά στα δάχτυλα των ποδιών. Αυτή με τη σειρά της προχωράει συχνά και στα νύχια.

Οι μύκητες είναι μικροοργανισμοί που προσβάλουν διάφορα σημεία του νυχιού, από τη μήτρα και την κοίτη του μέχρι όλο το μέρος του. Θα παρατηρήσετε ότι αυτό ξεφλουδίζει, ίσως αποκτήσει κιτρινωπή απόχρωση, γίνεται πιο παχύ και στο τέλος παραμορφώνεται.

Μέχρι πρότινος η θεραπεία της μυκητίασης βασιζόταν σε μια χρονοβόρα διαδικασία: στη λήψη ειδικής φαρμακευτικής αγωγής που μπορεί να κρατά για 2-3 μήνες με ή χωρίς τον συνδυασμό κατάλληλων αντιμυκητιασικών κρεμών. Γενικά οι κρέμες από μόνες τους είναι ιδανικές για ήπια και μέτρια περιστατικά, αλλά όχι για προχωρημένα.

Η βασική αυτή προσέγγιση για τον συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής από το στόμα και εφαρμογής της τοπικά δεν έχει αλλάξει σε ό,τι αφορά στους μύκητες του δέρματος, αλλά πλέον έχουμε μια σύγχρονη τεχνολογία που κάνει τη θεραπεία πολύ εύκολη στην ονυχομυκητίαση: λέιζερ για μύκητες.

Το λέιζερ δρα θεραπευτικά στους μύκητες που ζουν κάτω από τα νύχια χωρίς να είναι επιβλαβές για το δέρμα της περιοχής και το υγιές κομμάτι τουνυχιού. Η διαδικασία δεν είναι επώδυνη και συνήθως προσφέρει λύση σε 2-3 συνεδρίες. Η τεχνολογία έχει το πλεονέκτημα ότι χαρίζει άμεσα αποτέλεσμα σε ένα πρόβλημα που είναι δύσκολο στην αντιμετώπισή του, ειδικά σε περίπτωση που επεκταθεί σε περισσότερα από ένα νύχια. Ακόμα, είναι ένας ισχυρός σύμμαχος σε ανθρώπους που έχουν διαβήτη και εξασθενημένο αμυντικό σύστημα.

Για να προλάβουν την εμφάνιση μυκητίασης οι ασθενείς πρέπει να φροντίζουν την υγιεινή των ποδιών τους, να αποφεύγουυν να περπατούν με γυμνά πόδια στην άμμο και να φορούν βαμβακερές κάλτσες όταν επιλέγουν κλειστά παπούτσια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button