Ειδήσεις Υγείας

Απαλλαγείτε οριστικά από την ακμή!

 

Ακόμη και διάσημοι ηθοποιοί έχουν κατ’α καιρούς παραδεχθεί πως η ακμή αποτελούσε μεγάλο πρόβλημα. Διάσημες ηθοποιοί όπως η Megan Fox έχουν δει το πρόσωπό τους να …καταχαρακώνεται από την ακμή μη μπορώντας να κάνουν τίποτε. Ωστόσο η σύγχρονη ιατρική επιστήμη έρχεται να δώσει οριστική λύση.

 

Το ζήτημα άλλωστε έχει απασχολήσει γνωστούς καθηγητές ιατρικής που χρόνια προσπαθούν να καταπολεμήσουν το πρόβλημα της ακμής. Στο πλαίσιο αυτό μια σημαντική διάλεξη γύρω από το πρόβλημα της ακμής, που ταλαιπωρεί κυρίως τους εφήβους με θέμα: «Οι εξελίξεις στη μονοθεραπεία της ακμής», έκανε πρόσφατα σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας καθηγητής Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Freie Universität του Βερολίνου Δρ. Χρήστος Ζουμπούλης , αποδεχόμενος την πρόσκληση της Bioderma ,εταιρεία που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τη Pharmathen.

 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Ζουμπούλης, «Δεν υπάρχει μορφή της ακμής που να μην θεραπεύεται σήμερα. Η ακμή μπορεί να προληφθεί και να θεραπευθεί σε ποσοστό 100%, αρκεί να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση από το δερματολόγο, ο οποίος διαθέτει πλέον σύγχρονα ισχυρά όπλα που στοχεύουν με βιολογικό τρόπο στην αιτία της δημιουργίας της ακμής»

 
«Η ακμή είναι η πιο συχνή νόσος και οι γνώσεις που είχαμε μέχρι πρόσφατα ήταν πεπαλαιωμένες»,είπε ο Δρ. Χρ. Ζουμπούλης, προσθέτοντας «Σήμερα γνωρίζουμε πως δεν προκαλείται από βακτήρια κάτι το οποίο πιστεύαμε στο παρελθόν. Είναι θέμα ποιότητας των λιπιδίων του δέρματος και γι’αυτό τα προϊόντα αντιμετώπισης της ακμής στοχεύουν πια στη ρύθμιση των λιπιδίων του δέρματοςμε βιολογικό τρόπο, προκειμένου να επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα το σμήγμα.

 
Η ακμή επεσήμανε, μπορεί να προληφθεί και οι εκδηλώσεις της να είναι πολύ πιο ήπιες, με άμεσο θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των εφήβων».
Από την πλευρά του ο καθηγητής Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ανδρέας Κατσάμπας ,αναφέρθηκε στη σημασία της συντήρησης της θεραπείας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

 
«Δεν υπάρχει μορφή της ακμής που να μην θεραπεύεται σήμερα , αλλά επειδή η ακμή παρουσιάζει υποτροπές, έχει μεγάλη σημασία η συντήρηση της θεραπείας για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων», είπε με έμφαση ο κος Κατσάμπας ο οποίος ξεκαθάρισε επίσης ότι «πολλοί από τους μύθους που συνοδεύουν την ακμή,όπως ο μύθος της σοκολάτας ή και των τηγανητών φαγητών, δεν ισχύουν».

 
Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας καθηγητής, Χρήστος Ζουμπούλης, που διαπρέπει στη Γερμανία ως Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής και του Ανοσολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου του Dessau και επικεφαλής Κλινικών Ερευνών του εργαστηρίου Βιογεροντολογίας, Δερματοφαρμακολογίας, Δερματοενδοκρινολογίας, στο Πανεπιστήμιο Freie Universität του Βερολίνου, θεωρείται από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ο opinion leader στην ακμή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button