ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Απερχόμενος Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: ποιοί θα πληρωθούν πρώτοι μόλις έρθει ρευστό!

Έναν σύντομο οικονομικό απολογισμό της θητείας του στον ΕΟΠΥΥ έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός.

Ο κ.Κοντός υπογράμμισε ότι μόλις ο οργανισμός εισπράξει τμήμα των 2δις ευρώ απο τη δόση που θα λάβουμε από τους δανειστές, πρώτες θα πληρωθούν οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Και αυτό καθότι δεν έχουν εισπράξει σε σχέση με τους άλλους ιδιώτες παρόχους, καθόλου χρήματα. Ενδεικτικό είναι -σύμφωνα με τον Δημήτρη Κοντό -ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει αποπληρώσει καμία οφειλή στις φαρμακοβιομηχανίες ούτε καν για το 2014.

Να σημειωθεί ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τις φαρμακευτικές εταιρείες αγγίζουν κοντά τα 650 εκατ.ευρώ.

Ο ΕΟΠΥΥ χρωστά συνολικά σε ιδιώτες παρόχους περίπου 1,8 δις ευρώ.

Οι πληρωμές

Στο μεταξύ την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου αναμένεται να δουν στους λογαριασμούς τους χρήματα για τον μήνα Ιούλιο, οι φαρμακοποιοί.

Θα κατανεμηθούν κοντά στα 160 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στους υπόλοιπους ιδιώτες παρόχους, γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά έχουν πληρωθεί όλοι για τον μήνα Ιούλιο, επεσήμανε ο κ.Κοντός διευκρινίζοντας ωστόσο ότι έχουν κουρευτεί δύο μήνες, ο Μάιος και ο Ιούνιος λόγω των υποχρεωτικών εκπτώσεων και επιστροφών.

Πάντως τόσο οι φαρμακευτικές εταιρείες όσο και οι υπόλοιποι πάροχοι αναμένεται να πληρωθούν εντός του Νοεμβρίου για υπηρεσίες που παρείχαν τον Αύγουστο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button