ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Απλήρωτες οι καθαρίστριες στον Ευαγγελισμό! Τι έγινε με τις ατομικές συμβάσεις

Παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διατυμπάνιζε ότι εξοβέλισε από το ΕΣΥ τις ιδιωτικές εταιρείες και έκανε ατομικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους, φαίνεται ότι η διαδικασία έχει κολλήσει. Δείτε ΕΔΩ τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας: «Τέλος στα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού στα νοσοκομεία»

Σύμφωνα με το Σωματείο των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, οι εργολαβικοί εργάτες σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη όχι μόνο συνεχίζουν να υπάρχουν αλλά παραμένουν και απλήρωτοι για τον Αύγουστο ακόμη ενώ δεν έχουν εισπράξει καν το επίδομα αδείας.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας επισημαίνει ότι η διαδικασία έχει «κολλήσει» παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας.

Οι ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων που υποτίθεται θα έβγαζαν από τον «χάρτη του ΕΣΥ» τις πανάκριβες ιδιωτικές εταιρείες καθαριότητας κ.λ.π. δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί αφού δεν πέρασαν τη γραφειοκρατική διαδικασία, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι εγκλωβισμένοι και απλήρωτοι.

«Οι δεσμεύσεις ότι δήθεν λύθηκαν οι εκκρεμότητες με παρέδρους και υπουργείο έπεσαν ήδη στο κενό» σημειώνει το Σωματείο των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό και ζητά εδώ και τώρα μόνιμες θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς καθαρίστριες ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας! Νοσηλεύτριες και στην καθαριότητα στη Μυτιλήνη

Μάχη για μια θέση στην καθαριότητα των «δικών τους παιδιών»! Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι

Συλλήψεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων για προσλήψεις καθαριστριών!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button