ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Απλήρωτοι και οι γιατροί του ΕΚΑΒ πάνω από 5 μήνες! Όλες οι λεπτομέρειες

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο των Ιατρών του ΕΚΑΒ, ο κλάδος που είναι επί ποδός 24 ώρες το 24ωρο έχιε να πληρωθεί εφημερίες από τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι γιατροί εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους δεδομένου ότι τα χρήματα πιστώνονται από τα ταμεία του κράτους αλλά δεν καταβάλλονται ποτέ στους δικαιούχους.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Σωματείο: «Οι γιατροί του ΕΚΑΒ που προάγουν την Επείγουσα Ιατρική στην Ελλάδα, που στελεχώνουν τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες πανελλαδικά, που στελεχώνουν τα ιπτάμενα μέσα πανελλαδικά, που στελεχώνουν το Ιατρείο του Αεροδορμίου «Ελ. Βενιζέλος» και μεταξύ άλλων συντονίζουν τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, οι γιατροί αυτοί που εφημερεύουν 24 ώρες το 24ωρο, αυτοί οι γιατροί είναι απλήρωτοι από τον Νοέμβριο του 2016.  Και αυτό παρότι η πολιτεία πιστώνει το ποσό, δεν πληρώνονται. Γιατί κύριοι» αναρωτιέται το ιατρικό προσωικό του ΕΚΑΒ.

Ο κλάδος ζητά να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα ή έστω να δοθούν οι σχετικές εξηγήσεις.
Βέβαια αυτή η άτυπη στάση πληρωμών φαίνεται να ισχύει σε όλο τον τομέα της Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο και τις οδηγίες που δόθηκαν μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση: «Η αξιολόγηση σκοτώνει την Υγεία! Ποιοι θα μείνουν απλήρωτοι λόγω έλλειψης ρευστού»

Προς ώρας σε αναμονή είναι τόσο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για να δουν το χρώμα του χρήματος, όσο και οι φυσικοθεραπευτές αλλά και οι υπόλοιποι επαγγελματίες που συνεργάζονται με τον Οργανισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μειώνονται κι άλλο οι δαπάνες για υπηρεσίες υγείας από τον ΕΟΠΥΥ! Τι προανήγγειλε ο Γ.Γ. του υπ.Υγείας

Στα κάγκελα τα διαγνωστικά κέντρα για τα νέα κουρέματα στις εξετάσεις! Τι ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ

Η αξιολόγηση σκοτώνει την Υγεία! Ποιοι θα μείνουν απλήρωτοι λόγω έλλειψης ρευστού

Σχετικά Άρθρα

Back to top button