ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Απλήρωτοι οι γιατροί στα Κέντρα Υγείας! Πότε θα εξοφληθούν

Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να διαβεβαίωνε πως το πρόβλημα θα λυθεί, στην πράξη όμως οι γιατροί δεν έχουν δει ακόμη το χρώμα του χρήματος από την 1 Απριλίου. Και το ζήτημα είναι πως οι εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει είναι …αμέτρητες λόγω και της δραματικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας είναι δραματική καθώς οι εφημερίες των γιατρών είναι απλήρωτες από 01/04/15 και έως σήμερα, ενώ για τις δεδουλευμένες εφημερίες του 1ου 3μήνου 2015 έχει αποζημιωθεί μόνο ένα μέρος του οφειλομένου ποσού.

Και οι συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς μέρα με τη μέρα χειροτερεύουν καθώς σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, οι εναπομείναντες γιατροί των Κέντρων Υγείας υπερεξοντώνονται εργασιακά εξαιτίας ακριβώς των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού.

Και το υπάρχον καθεστώς λειτουργίας των Κέντρων Υγείας δε φαίνεται να διευκολύνει καθώς δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα από το ισχύον από 01/01/15 καθεστώς υπαγωγής των Κ.Υ. στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών απευθείας, και όχι στις διοικήσεις των νοσοκομείων στις οποίες υπάγονταν μέχρι πρότινος.

Η ΕΙΝΑΠ ζητά την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων.

Την άμεση κάλυψη των κενών σε μόνιμο προσωπικό.

Την επαναεπαγωγή των Κ.Υ. διοικητικά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ στα οποία ανήκαν.

Πάντως ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να αποπληρωθούν οι εφημερίες των γιατρών άμεσα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στους γιατρούς εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) την περασμένη εβδομάδα, προς το τέλος Σεπτεμβρίου θα αποδοθεί το σύνολο των εφημεριών των νοσοκομείων το οποίο ανέρχεται στα 56,2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη συνολική δαπάνη των εφημεριών των ιατρών για το Γ΄ Τρίμηνο (50,2 εκατομμύρια ευρώ στα Νοσοκομεία και 6 εκατομμύρια ευρώ στο ΠΕΔΥ).

Ωστόσο αγκάθι παραμένει το θέμα των Κέντρων Υγείας καθώς ανήκουν διοικητικά στις υγειονομικές περιφέρειες και είναι πιθανό να χρειαστούν κάποιες ημέρες παραπάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται πληρωμές εφημερίων σε νοσοκομεία-ΠΕΔΥ!

Πληρώνονται οι εφημερίες στα Κέντρα Υγείας! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button