ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι από τα ιδιωτικά συνεργεία στα Νοσοκομεία!

Μπορεί η κυβέρνηση με νόμο να εξοβέλισε τις ιδιωτικές εταιρείες που είχαν σαρώσει το ΕΣΥ, ωστόσο μέχρι να λήξουν όλες οι συμβάσεις και να φύγουν οι ιδιωτικές εταιρείες πλήρως από το δημόσιο σύστημα, συνεχίζουν και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού λάμβαναν 300 και 400 ευρώ, ενώ οι εταιρείες εισέπρατταν πολύ μεγαλύτερα ποσά από τα νοσοκομεία.

Και ψίχουλα και απλήρωτοι

Και όχι μόνο αμείβονται με ψίχουλα, δεν τα παίρνουν και στην ώρα τους!
Ενδεικτική η περίπτωση του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της χώρας, του Ευαγγελισμού όπου οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά συνεργεία είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

Γι αυτό και το Σωματείο των Εργαζομένων του Ευαγγελισμού πραγματοποίησε συνέλευση των εργολαβικών εργατών του νοσοκομείου με βασικά αιτήματα:

Απλήρωτες οι καθαρίστριες στον Ευαγγελισμό

-Καμιά ανοχή στην απλήρωτη δουλειά – να πληρωθούν ΕΔΩ & ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα Σεπτέμβρη – Οκτώβρη & επίδομα άδειας.

-Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία – μονιμοποίηση των συναδέλφων εργολαβικών – Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού αποφάσισαν και συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10/11 στις 8πμ στα Επείγοντα και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση.

Επίσης 48ωρη απεργία όλων των εργολαβικών εργατών του νοσοκομείου Δευτέρα 14/11 και Τρίτη 15/11 και συνέλευση για καθορισμό των επόμενων κινητοποιήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος οι ατομικές συμβάσεις καθαριότητας στα νοσοκομεία! Έρχεται νέα τροπολογία για 24μηνες συμβάσεις

Νέο νομοσχέδιο θα βγάζει εκτός ΕΣΥ εταιρείες καθαριότητας και σεκιούριτι!

Τέλος οι εταιρείες σεκιούριτι στα νοσοκομεία! Προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις. Όλες οι προϋποθέσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button