ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Απογευματινά ιατρεία Νοσοκομείων: Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας! Όλες οι τιμές για γιατρούς -εξετάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων τα οποία παρουσιάζουν τα τελευταία δύο χρόνια αύξηση κίνησης, σε σχέση με παρελθόντα έτη, αναμένεται να μπουν άμεσα στο πλάνο του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να γίνουν σημαντικές αλλαγές.

Πρωτίστως αναμένεται να υπάρξει μείωση των τιμών των επισκέψεων για τους γιατρούς, τους οποίους οι ασθενείς πληρώνουν από την τσέπη τους.
Ειδικότερα με στόχο να διατηρηθούν τα απογευματινά ιατρεία και να αυξηθούν και τα έσοδα για τα νοσοκομεία, πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται άμεσα να υπάρξει μείωση των τιμών, ώστε οι ασθενείς να τα προτιμούν σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.

Οι μειώσεις αναμένεται να αγγίξουν το 15 με 20% σημειώνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr.

Πόσο κοστίζουν οι επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία

Άλλωστε φάνηκε ξεκάθαρα πως οι ασθενείς θα επέλεγαν να πηγαίνουν στα απογευματινά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων, όταν με την τελευταία μείωση των τιμών που έγινε επί Άδωνι Γεωργιάδη, αυξήθηκε ραγδαία η κίνηση.

Σήμερα πάντως για να δει κανείς τον γιατρό της επιλογής του σε απογευματινό ιατρείο νοσοκομείου πρέπει να καταβάλει τα εξής ποσά ανάλογα με τη θέση του γιατρού:

24 € Επιμελητής Γ’

36 € Λέκτορας – Επιμελητής Β’

48 € Επιμελητής Α’ – Επίκουρος Καθηγητής

60 € Διευθυντής – Αναπληρωτής Καθηγητής

64 € Συντονιστής Διευθυντής

72 € Καθηγητής

Να σημειωθεί πως τα ασφαλιστικά Ταμεία δεν καλύπτουν το κόστος της επίσκεψης. Ωστόσο καλύπτουν τις ιατρικές πράξεις και τις διαγνωστικές εξετάσεις (αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφίες κ.λ.π.), αρκεί ο ασθενείς να διαθέτει το απαραίτητο παραπεμπτικό. Διαφορετικά καταβάλει όλο το κόστος από την τσέπη του.

Έρχονται έλεγχοι

Πάντως έχει διαπιστωθεί πως πολλοί γιατροί δεν τηρούν το νόμο για τα απογευματινά ιατρεία, ένας νόμος που δημιουργήθηκε το 2001 επί υπουργίας Αλέκου Παπαδόπουλου.

Ο νόμος προβλέπει πως οι γιατροί που πραγματοποιούν απογευματινά ιατρεία σε δημόσια νοσοκομεία, πρέπει όσους ασθενείς «βλέπουν» το απόγευμα, τον ίδιο αριθμό να βλέπουν και το πρωί, όπου οι επισκέψεις είναι δωρεάν.

Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις, σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr, οι γιατροί παρακάμπτουν το νόμο και εστιάζουν στην απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων όπου και αμείβονται ξεχωριστά.

Αποτέλεσμα βέβαια είναι τις πρωινές ώρες να δημιουργούνται ουρές στα νοσοκομεία και οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται για να εξυπηρετηθούν και τα απογεύματα- όπου η λειτουργία των νοσοκομείων ουσιαστικά μετατρέπεται σε ιδιωτική– να υπάρχει άνεση.

Αυτό είναι εξάλλου και το μεγάλο πρόβλημα σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία. Όποιος διαθέτει το ρευστό να πληρώσει, επιλέγει τις απογευματινές ώρες, ενώ όποιος αδυνατεί να καταβάλει το κόστος, αναγκάζεται να περιμένει σε ατελείωτες ουρές για να δει γιατρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπ.Υγείας: Θα στείλουμε άμεσα ασθενοφόρο στην Κάσο! Η ντροπιαστική παραδοχή για το σαράβαλο όχημα

Έρχεται η υπουργική απόφαση για POS και στα ιατρεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Τι αλλάζει στην άδεια ασκήσεως επαγγέλματος των νοσηλευτών; Όλες οι λεπτομέρειες

Το ΕΣΥ σε τρεις ΦΩΤΟ! Το μήνυμα ΠΟΕΔΗΝ στον Π.Πολάκη

Σχετικά Άρθρα

Back to top button