ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αποζημίωση δύο ταχυτήτων για τους Ψυχολόγους από τον ΕΟΠΥΥ! Γιατί διαμαρτύρεται ο κλάδος

Πρόσφατα με το νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή άλλαξε η αποζημίωση για ορισμένους επαγγελματίες της Ειδικής Αγωγής.

Ειδικότερα τροπολογία που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Ψυχική Υγεία, αύξησε τα ποσά που θα εισπράττουν πλέον οι επαγγελματίες εργοθεραπευτές και ψυχοθεραπευτές που παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Αυξάνεται η αποζημίωση για εργοθεραπευτές και ψυχοθεραπευτές από τον ΕΟΠΥΥ»

Ωστόσο σύμφωνα με τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων ναι μεν αυξήθηκε η αποζημίωση για τον κλάδο από τα 2,26€ στα 15€, αλλά μόνο για τις συνεδρίες Ψυχοθεραπείας, αφού η τροπολογία δεν προβλέπει την ίδια αμοιβή και για τις άλλες ψυχολογικές πράξεις.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου το έργο των Ψυχολόγων δεν περιορίζεται μόνον στις συνεδρίες ψυχοθεραπείας αλλά περιλαμβάνει επιπροσθέτως συνεδρίες Ψυχολογικής εξέτασης, Ψυχολογικής Αξιολόγησης και Ψυχολογικής Παρέμβασης- Υποστήριξης προς παιδιά και γονείς.

Νέοι κίνδυνοι για την Ειδική Αγωγή των παιδιών

Σύμφωνα με το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, πλέον με τη ρύθμιση οι υόλοιποες ψυχολογικές πράξεις παραμένουν καθηλωμένες στα 2,26€ όπως ίσχυε και παλιά.

Γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση και την πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες.
Όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων: «Αυτό θα έχει σαν άμεση επίπτωση ότι κανένας Ψυχολόγος δεν θα έχει ενδιαφέρον να συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα οι πολίτες που έχουν ανάγκη των υπηρεσιών της ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ να μην έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε Ψυχολόγο».

Ο κλάδος ζητά από το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε όλες οι πράξεις των Ψυχολόγων στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ να συμπεριληφθούν με νόμο στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) και οι συνεδρίες που αντιστοιχούν σε αυτές να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ εξίσου με την συνεδρία Ψυχοθεραπείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Π.Πολάκης: Γιατί μειώσαμε τα κονδύλια για την Ειδική Αγωγή!

Νέα παράταση ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις Ειδικής Αγωγής! Πως θα αποζημιώνονται οι γονείς

Επιστήμονες ειδικής αγωγής: Ο ΕΟΠΥΥ δεν ξέρει ούτε πόσα παιδιά έχουν ανάγκη! Στον αέρα χιλιάδες οικογένειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button