ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αποκλειστικό: Διεθνής εταιρεία επιχειρηματικών συμβούλων μπαίνει στη δημόσια Υγεία! Όλες οι πληροφορίες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νέα εποχή για το ΕΣΥ αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, σηματοδοτεί όπως φαίνεται η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει τη συνδρομή διεθνούς εταιρείας επιχειρηματικών συμβούλων, προκειμένου να συμμαζευτούν τα οικονομικά στο ΕΣΥ και στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και να τεθούν όλα τα δεδομένα για ανάπτυξη.

Και στις συσκέψεις στο υπ.Υγείας

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, o διεθνής επιχειρηματικός σύμβουλος Grant Thornton από την κυβέρνηση να συμμετάσχει στην ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, ενώ ήδη παράγοντες της διεθνούς εταιρείας συμμετέχουν κανονικά σε συσκέψεις που γίνονται η μία μετά την άλλη στο υπουργείο Υγείας.

Στις συσκέψεις, με βάση τις ίδιες πηγές, εξετάζονται όλα τα οικονομικά δεδομένα και αναζητούνται λύσεις.

Η συγκεκριμένη εταιρεία- κολοσσός φημίζεται για τη συνδρομή της στην ανάπτυξη επιχειρήσεων, ενώ θεωρείται και ένας από τους μεγαλύτερους οίκους ανεξάρτητων εταιρειών παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, η εταιρεία κολοσσός Grant Thornton αναμένεται να ελέγξει όλες τις μαύρες τρύπες στη δημόσια υγεία, ενώ πιθανώς  να συνδράμει και στο σχέδιο για συνεργασίες-συμπράξεις του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας (ΣΔΙΤ), αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει για «αγορά» υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα για δωρεάν εξετάσεις στους πολίτες.

Άλλωστε μέσα στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι η προώθηση συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για αγορά ιατρικών πράξεων και εξετάσεων χωρίς επιβάρυνση για τον πολίτη, όπως άλλωστε έχει περιγραφεί και στις οδηγίες που έλαβε ο Βασίλης Κικίλιας από το Μέγαρο Μαξίμου. Διαβάστε ΕΔΩ: «Τι περιείχε ο φάκελος για την Υγεία που πήρε ο Κικίλιας από το Μαξίμου!»

Γι αυτό άλλωστε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο συνέδριο του Economist δεν έκρυψε τις προθέσεις της κυβέρνησης για τον ιδιωτικό τομέα, αφού όπως είπε: «Εμείς θέλουμε να αποποινικοποιήσουμε το κέρδος, με την προϋπόθεση να πληρώνονται οι φόροι και να δημιουργούνται καλές θέσεις εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπουργείο Υγείας: Ποιοι αναλαμβάνουν Γενικοί Γραμματείς

Κ.Μητσοτάκης από το υπ.Υγείας: Τι θα αλλάξω στην Υγεία! (ΦΩΤΟ)

Ποια ονόματα «παίζουν» στα φάρμακα! Όλες οι πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button