ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Αποκλειστικό: Νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ ο χειρουργός Δημήτρης Φιλίππου!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αρχική > Άρθρα > Αποκλειστικό: Νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ ο χειρουργός Δημήτρης Φιλίππου!

Ως νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ αναμένεται να προταθεί ο χειρουργός Δημήτρης Φιλίππου από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr.

Στο όνομα του γνωστού χειρουργού κατέληξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έπειτα από διερεύνηση της αγοράς Υγείας, αλλά και διάφορες επαφές και ζυμώσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε παρασκηνιακά: «Ανακοινώνεται την ερχόμενη εβδομάδα ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ! Όλες οι πληροφορίες»

Ο Δημήτρης Φιλίππου

Το όνομα του Δημήτρη Φιλίππου θα προταθεί στη Βουλή, καθώς για τον διορισμό του Προέδρου του ΕΟΦ απαιτείται έγκριση από το κοινοβούλιο.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Φιλίππου

Ο προτεινόμενος νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ είναι γνωστός επιστήμονας στους ιατρικούς κύκλους αφού έχει εργασθεί τόσο στον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Μάλιστα από φέτος εκλέχτηκε και Επίκουρος Καθηγητής Ανατομικής και Χειρουργικής Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατέληξε στο πρόσωπο του Δημήτρη Φιλίππου, καθώς θεωρείται άνθρωπος με ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρία στη ιατρική και με πολλές περγαμηνές.

Ο προτεινόμενος νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ

Ταυτόχρονα στα ατού του προτεινόμενου νέου Προέδρου του ΕΟΦ είναι και το γεγονός ότι δεν έχει άμεση σχέση με την αγορά φαρμάκου. Κάτι που θεωρείται πλεονέκτημα και δείγμα διαφάνειας, ειδικά σε μία φαρμακευτική αγορά που έχει ενοχοποιηθεί δεόντως το τελευταίο διάστημα, έλεγαν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr

Το βιογραφικό του νέου προέδρου

Σε ότι αφορά τα βασικά στοιχεία του βιογραφικού του, ο γιατρός και Επίκουρος Καθηγητής Δημήτρης Φιλίππου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήλθε με Πανελλήνιες εξετάσεις. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 1995 με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Κατά τη διάρκεια των βασικών σπουδών του έδειξε ιδιαίτερη κλήση στα επιστημονικά δρώμενα της ιατρικής, εμπνεύστηκε και ίδρυσε την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, η οποία αποτέλεσε επανάσταση στο χώρο της Ιατρικής Εκπαίδευσης παγκοσμίως.

Η κίνηση αυτή έχει λάβει ελληνικά και διεθνή βραβεία με κυριότερο αυτό της Ακαδημίας Αθηνών.

Με εμπειρία στο εξωτερικό

Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Αριστομένους, (Κέντρο Υγείας Μεσσήνης) στο Νομό Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας όπου χρημάτισε Γενικός Γραμματέας. Κατά τη διάρκεια λήψης της ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής εκπαιδεύτηκε σε διάφορα μεγάλα κέντρα της Αθήνας:

ΓΟΝΚ «Οι Άγιοι Ανάργυροι», Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας
ΓΠΝΝΑ «Η Αγία Όλγα», Α’ Χειρουργική Κλινική
ΓΝΠΝΠ «Τζάνειο», Α’ Χειρουργική Κλινική
καθώς της Ελβετίας:
Hopital Daler, Clinique Chirourgie
Hopital Cantonal du Fribourg, Clinique Chirourgie.

Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή το 2002 και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα».
Έλαβε τον τίτλο της Γενικής Χειρουργικής το 2006.

Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το Μάθημα της Ανατομίας, και έλαβε τον τίτλο του Επισκέπτη Καθηγητή το 2008.

Από το 2006 έως σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο και συνεργάζεται με διάφορα ιδιωτικά θεραπευτήρια και κλινικές στην Αθήνα.
Από το 2008 έως το 2013 ήταν επιστημονικά υπεύθυνος χειρουργός στο Νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος» στην Αίγινα.

Από το 2013 έως και το 2015 διετέλεσε Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Ογκολογίας και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής της Κλινικής «Νέο Αθήναιο – Ευρωθεραπεία», καθώς επίσης και Διευθυντής της Μονάδας Εφαρμογών Laser.

Στο Πανεπιστήμιο

Το 2019 εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής Ανατομικής και Χειρουργικής Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διδάσκει την Ανατομική του Ανθρώπου στους φοιτητές της Ιατρικής, της Οδοντιατρικής και της Φαρμακευτικής. Σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο διδάσκει Χειρουργική Ανατομία σε ειδικευόμενος και ειδικευμένους ιατρούς, ενώ τέλος εκπαιδεύει σε ειδικά σεμινάρια ειδικευμένους ιατρούς σε ειδικές τεχνικές.

Έχει ειδικευτεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στα διάφορα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μεταξύ αυτών στη χειρουργική μαστού, θυρεοειδούς και ενδοκρινών αδένων, στην προηγμένη λαπαροσκοπική χειρουργική, τη χειρουργική αποκατάσταση των κηλών. Επίσης στη χειρουργική των παθήσεων του παχέος εντέρου, του πεπτικού συστήματος, των παθήσεων του ήπατος κ.α.

Παρουσιάζει σημαντικότατο επιστημονικό έργο, πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Ακόμη έχει κάνει ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια, μετάφραση πολλών ιατρικών βιβλίων και συγγραφή βιβλίων για ιατρούς αλλά και το ευρύ κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαπραγματεύσεις τιμών στα φάρμακα με διαδικασίες εξπρές και με βάση την αποτελεσματικότητα! Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο Κικίλια

Δελτίο Τιμών και νέα φάρμακα μέχρι τον Νοέμβριο! Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας

ΕΟΦ: «Μπόνους» 700.000 ευρώ στους υπαλλήλους! Ποιοι το δικαιούνται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button