ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αποκλειστικό: Ο ΕΟΠΥΥ «μπλοκάρει» τη δόση! Άρον άρον τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr τα παλιά χρέη του ΕΟΠΥΥ στα οποία προστίθενται καθημερινά και νέα, αποτελούν βασικό εμπόδιο για την εκταμίευση της δόσης.

Οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι τρεις συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας είναι έντονα θορυβημένοι εξαιτίας της κωλυσιεργίας της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ αφού μέχρι στιγμής δεν έχει κατορθώσει να δώσει λύση στο πρόβλημα. Διαπιστώνουν ότι η Διοίκηση του Οργανισμού αδυνατεί να διαχειριστεί την καθημερινότητα.

Έτσι οι τρεις υπουργοί αποφάσισαν να πάρουν πρωτοβουλία και να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Άλλωστε πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ειδικά το οικονομικό επιτελείο είναι σφόδρα ενοχλημένο από την κατάσταση αυτή που έχει δημιουργήσει ο ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα με τη δόση και να δέχεται η κυβέρνηση καθημερινά τα βέλη της αντιπολίτευσης.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr υπογραμμίζουν ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί έχουν συνεννοηθεί και θα περάσει τροπολογία στο νομοσχέδιο για την «κοινωνική οικονομία» (του υπουργείου Εργασίας) που οσονούπω κατατίθεται στη βουλή. Το νομοσχέδιο βρίσκεται τώρα στη φάση της διαβούλευσης.

ΕΟΠΥΥ 1

Με την τροπολογία θα δοθούν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να πληρώσει πολλές από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του τις οποίες αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να καταβάλει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Εξάλλου η ιστορία έχει δείξει πως όσα χρήματα έχουν δοθεί ήδη στους ιδιώτες παρόχους, είναι σταγόνα …στον Ωκεανό μπροστά στα συνολικά χρέη του Οργανισμού. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Με ρυθμούς χελώνας η εξόφληση των χρεών από τον ΕΟΠΥΥ! Τι θα πληρώσει»

Πάντως πριν αποπληρωθεί μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα προηγηθεί εξονυχιστικός έλεγχος σε όσους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ.

Προτεραιότητα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, για την απόδοση των χρημάτων στους ιδιώτες παρόχους θα έχουν όσοι δεν έχουν λάβει χρήματα από την προηγούμενη καταβολή.

Σύμφωνα με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς ο ΕΟΠΥΥ οφείλει κοντά στο 1,5 δις ευρώ σε παρόχους του από παλιά χρέη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΙΣ προς ΕΟΠΥΥ: Πληρώστε τώρα Μάρτιο Απρίλιο τους συμβεβλημένους γιατρούς! Όλο το παρασκήνιο

Έρχεται καυτός Σεπτέμβρης με αξιολογήσεις στην Υγεία από την τρόικα! Οι εντολές των δανειστών

Με ρυθμούς χελώνας η εξόφληση των χρεών από τον ΕΟΠΥΥ! Τι θα πληρώσει

ΕΟΠΥΥ: Μαθήματα για …φέσια και κουρέματα σε Γάλλους εργαζόμενους και εργοδότες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button