ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αποκλειστικό: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΟΜ Αν. Καραμπίνης! Τι καταγγέλλει στην επιστολή του

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την παραίτησή του και μάλιστα με αιχμές υπέβαλε ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης μετά από τέσσερα χρόνια στο τιμόνι του Οργανισμού.

Όπως αποκαλύπτει το HealthReport.gr ο κ.Καραμπίνης πριν λίγα 24ωρα έδωσε την επιστολή παραίτηση τους στα μέλη του ΔΣ του ΕΟΜ, επικαλούμενος δυσλειτουργίες στον Οργανισμό που οφείλονται όπως υποστηρίζει στη «σημερινή του δομή».

Ο κ.Καραμπίνης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr, αφήνει αιχμές για τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΜ, ενώ κρίνει ότι οι παρεμβάσεις της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας συνέβαλαν ώστε να «…ανανήψουμε κυριολεκτικά τον Οργανισμό και τον καταστήσαμε λειτουργικά βιώσιμο» όπως λέει.

Παράλληλα όπως τονίζει στην επιστολή παραίτησής του ο τέως πλέον Πρόεδρος του ΕΟΜ: «Η καθημερινότητα στον ΕΟΜ και η διαχείριση όλων των επιστημονικών και διοικητικών προβλημάτων, που προκύπτουν από το έργο που του έχει αναθέσει η πολιτεία, πιστεύω δεν μπορεί να συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο».

Να σημειωθεί ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΕΟΜ σε πρόσφατη εκδήλωση του Οργανισμού με αφορμή την εφετινή Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, η οποία εορτάζεται την 1η Νοεμβρίου, είχε επισημάνει ότι κατά τη διάρκεια του 2019 και μέχρι σήμερα, παρατηρήθηκε 30% αύξηση στα ποσοστά Δωρεάς Οργάνων στη χώρα μας και αυτό αναδεικνύει την ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση της κοινωνίας σ΄ ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα. «Χάρη στη πράξη τους αυτή έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε 140 πάσχοντες συνανθρώπους μας» είχε αναφέρει στο μήνυμά του ο τέως πλέον Πρόεδρος του ΕΟΜ, κ. Ανδρέας Καραμπίνης.

Δείτε παρακάτω την επιστολή παραίτησης του Προέδρου του ΕΟΜ που εξασφάλισε το HealthReport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησαν τα σενάρια για τον πρώτο ανασχηματισμό στην κυβέρνηση! Η φημολογία για Κικίλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button