ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Αποκλειστικό: Συναγερμός στο υπ.Υγείας για την άφιξη Καρόνε! Άρον άρον υπ.απόφαση για τα φάρμακα

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στον ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα όπου ελήφθησαν οι τελικές αποφάσεις, που θα τα προταθούν στο υπουργείο Υγείας για τις αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν άμεσα και πριν την άφιξη του τροϊκανού.

Στη σύσκεψη, όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr (Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Κλειδώνουν σήμερα οι αλλαγές στα φάρμακα! Τι αποφασίζεται»), παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, η Πρόεδρος του ΕΟΦ Κατερίνα Αντωνίου, ο επικεφαλής της Επιτροπής για τη Θετική Λίστα Φαρμάκων Δημήτρης Κούβελας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τι αποφασίσθηκε

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να προτείνουν στη ηγεσία του υπουργείου υγείας να υιοθετηθούν κριτήρια για την εισαγωγή ενός φαρμάκου στη «θετική λίστα» δηλαδή στη λίστα με τα αποζημιούμενα φάρμακα.

Τα κριτήρια, που θα επιλεγούν εφαρμόζονται σε παγκόσμιο επίπεδο και σχετίζονται κυρίως με την αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου.

Ταυτόχρονα θα προταθούν μέτρα για την προώθηση των παλαιών φαρμάκων τα οποία είναι καταξιωμένα στην αγορά και χρησιμοποιούνται ευρέως από τους ασθενείς. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης η οποία μήνα με το μήνα εκτοξεύεται!

«Μπλόκο» με το νομοσχέδιο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα είπαν στο HealthReport.gr υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, αυτή τη στιγμή τελικά δεν μπορεί να προωθηθεί νομοσχέδιο για νέα φαρμακευτική πολιτική καθώς αντίστοιχος νόμος με την έγκριση της τρόικας είχε ψηφιστεί πέρυσι το καλοκαίρι πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο Τζουζέπε Καρόνε
Ο Τζουζέπε Καρόνε

Γεγονός που σημαίνει, πως για να ψηφιστεί νέος νόμος πλέον χρειάζεται και πάλι το πράσινο φως των δανειστών. Έτσι όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε μια προσπάθεια να προλάβει τον τροϊκανό Τζουζέπε Καρόνε, ο οποίος φθάνει στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, θα προωθήσει υπουργική απόφαση με την οποία θα αλλάζει τον τρόπο αποζημίωσης των φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκτακτη σύσκεψη για το φάρμακο την Πέμπτη! Όλα τα σχέδια που εξετάζονται

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Ακριβά φάρμακα με διαπραγμάτευση τιμής αλλά χωρίς επιστροφές!

Υπ.Υγείας: Τι αλλάζει στα ακριβά φάρμακα! Αποζημίωση με βάση το αποτέλεσμα

Πόσα χρήματα θα «κερδίσει» το υπουργείο Υγείας από τις εκπτώσεις στα φάρμακα!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button