ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αποκλειστικό: Τέλος ο αυτόνομος ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας

Ειδικότερα το Προεδρικό Διάταγμα καταργεί ουσιαστικά πλήρως την αυτονομία του ΕΟΠΥΥ αφαιρώντας τις περισσότερες αρμοδιότητες από τη Διοίκηση του Οργανισμού, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr.

Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται ουσιαστικά σε Τμήμα του υπουργείου Υγείας αφού από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας θα περνούν οι περισσότερες εγκρίσεις.
Αυτό σημαίνει επίσης ότι γίνεται «καπέλωμα» του Προέδρου και του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ αφού για τα πάντα θα αποφασίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Είναι ενδειτικό ότι δημιουργείται αυτοτελές Τμήμα Εποπτείας, Ανάπτυξης και Λειτουργίας Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες του θα υπάγονται στον ίδιο τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Να σημειωθεί ότι σήμερα την αρμοδιότητα του ΕΟΠΥΥ την είχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι οι αλλαγές δεν ήταν καν σε γνώση του Π.Πολάκη ο οποίος αιφνιδιάστηκε στο άκουσμα της είδησης.

Ήδη στον ΕΟΠΥΥ επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, το προεδρικό διάταγμα και οι ριζικές αλλαγές που επιφέρει «έπιασε στον ύπνο» τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και το ΔΣ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης

 

 

 

 

 

 

 

Γι αυτό άλλωστε αποτέλεσε βασικό αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr.

Οι επίμαχες διατάξεις

Χαρακτηριστικό του περιορισμού του ΕΟΠΥΥ είναι το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός θα ελέγχεται πλήρως από το υπουργείο Υγείας. Επίσης όλες οι συμβάσεις με τους ιδιώτες παρόχους όπως με τους γιατρούς, τις ιδιωτικές κλινικές κ.λ.π. θα γίνονται με το υπουργείο ενώ ο ΕΟΠΥΥ θα έχει μικρή συμβολή.

 

 

 

 

 

 

 

Ταυτόχρονα και τα φάρμακα και η φαρμακευτική δαπάνη περνούν πλήρως στο μικροσκόπιο του υπ.Υγείας αφού ειδικό τμήμα θα καθορίζει τη δαπάνη, τη συνταγογράφηση καθώς και ποια φάρμακα θα αποζημιώνται και ποια όχι.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι ο ΕΟΠΥΥ θα υπογράφει μνημόνιο με το υπουργείο Υγείας για την αυστηρή τήρηση του προϋπολογισμού του και των δαπανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά στο HealthReport.gr! Τι λέει για γιατρούς, κουρέματα, συμβάσεις

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πληρωμές μόνο στα…χαρτιά από τον Οργανισμό! Στον αέρα λόγω των χρεών

Τι θα αλλάξει στον ΕΟΠΥΥ ο νέος πρόεδρος Σωτ.Μπερσίμης! Όλες οι λεπτομέρειες

Ο άγνωστος νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ.Μπερσίμης! Όλο το παρασκήνιο του διορισμού του

Σχετικά Άρθρα

Back to top button