Πολιτική Υγείας

Απολύσεις και στο “φάρμακο” φέρνουν τα μέτρα Βορίδη! Τι έρχεται το Σεπτέμβριο

Με έντονη ανησυχία επιστρέφουν στη δουλειά τους μετά τις διακοπές οι περισσότεροι εργαζόμενοι στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Τα συνεχή κουρέματα στη φαρμακευτική δαπάνη αλλά και η απόσυρση κάποιων φαρμάκων από την Ελληνική αγορά έχει κάνει πολλούς να μείνουν χωρίς αντικείμενο. Ταυτόχρονα η μείωση του κέρδους των φαρμακοβιομηχανιών κάνει κυρίως τις μητρικές εταιρείες να θέλουν να περιορίσουν το κόστος λειτουργίας των εταιρειών στην Ελλάδα.
Ήδη από τους προηγούμενους μήνες είχε ξεκινήσει ένα σαρωτικό κύμα απολύσεων ακόμη και σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες ενώ με βάση τις πληροφορίες το Σεπτέμβριο αναμένεται να συνεχισθεί.

Η φημολογία αυτή φυσικά έχει φτάσει και στα αυτιά των εργαζομένων οι οποίοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.
Εξάλλου τους προηγούμενους μήνες απομακρύνθηκαν εργαζόμενοι με πολυετή εμπειρία από διάφορες εταιρείες χωρίς να υπολογίσει κανείς τους ιατρικούς επισκέπτες που απολύονται κατά δεκάδες.
Άλλωστε και τα “μπάτζετ” των εταιρειών για ενημέρωση των γιατρών για τα; νέα σκευάσματα είναι περιορισμένα και τα πρώτα θύματα είναι οι ιατρικοί επισκέπτες. Εκτός αυτού η τιμολόγηση νέων φαρμάκων με το σταγονόμετρο δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο το έργο τους καθώς για να μπει ένα φάρμακο στην αγορά ακόμη και καινοτόμο μπορεί να περάσουν και δυο χρόνια.
Να σημειωθεί ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία και τις καταγραφές του ΙΟΒΕ το 2013 απασχολούνταν συνολικά 140.000 άτομα στο χώρο της υγείας, εκ των οποίων 13.600 άτομα, 31 ειδικοτήτων, στο στενό πυρήνα της παραγωγής φαρμάκου. Σήμερα ο αριθμός τους υπολογίζεται σε πολύ μικρότερο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button