Φάρμακα

Αποσύρεται από την Ελληνική αγορά γνωστό φάρμακο για τον καρκίνο!

 

 

Μπορεί ο ΕΟΦ να θεσπίζει μέτρα και αυστηρές ποινές σε όσες φαρμακευτικές εταιρείες αποσύρουν σκευάσματα από τη χώρα μας λόγω των χαμηλών τιμών, αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να πτοεί τις εταιρείες. (Διαβάστε ρεπορτάζ για τα μέτρα που ετοιμάζονται)

 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Cheplapharm Arzneimittel GmbH, η οποία με επιστολή της προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας τονίζει ότι αποσύρει από τη χώρα μας το σκεύασμα Vesanoid 10 mg/cap που χρησιμοποιείται για διάφορες μορφές καρκίνου, αλλά και για βαριάς μορφής ψωρίαση.

 
Αιτία για την απόσυρση όπως αναφέρει η εταιρεία είναι ότι οι ισχύουσες τιμές του σκευάσματος στην Ελλάδα, δεν μας επιτρέπουν να καλύπτουμε τα αυξανόμενα κόστη παραγωγής και διακίνησης, επιφέροντας σημαντική ζημία στην εταιρεία.

 
Να σημειωθεί ότι το Vesanoid χρησιμοποιείται ευρέως στη χώρα μας και ήδη η έλλειψη του έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους ασθενείς. Η εταιρεία απο δω και στο εξής θα προμηθεύει το σκεύασμα με διεθνή συσκευασία και μέσω της διαδικασίας των ατομικών παραγγελιών.

 

 

Η επιστολή της εταιρείας

 

 

b45b39b2-6d14-4a60-8926-6195427f3de1

Σχετικά Άρθρα

Back to top button