ΔιαβήτηςΗ φωνή του ασθενούς

Αποσύρεται συσκευή για το διαβήτη λόγω τεχνικού προβλήματος!

Το GlucaGen® HypoKit ενδείκνυται για την θεραπεία της σοβαρής υπογλυκαιμίας (χαμηλό σάκχαρο του αίματος) σε ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Η Novo Nordisk διεξήγαγε έρευνα η οποία έδειξε ότι ένας μικρός αριθμός (0,006%) των βελονών αποκολλούνταν από την σύριγγα σε ορισμένες παρτίδες του GlucaGen® HypoKit. Για την προστασία της ασφάλειας των ασθενών η Novo Nordisk αποφάσισε να ανακαλέσει την επηρεαζόμενη παρτίδα από τις φαρμακαποθήκες, τα φαρμακεία και τους ασθενείς στην Ελλάδα.

Ο αριθμός και η ημερομηνία λήξης της ανακαλούμενης παρτίδας του GlucaGen® HypoKit είναι:

Κατάλογος αριθμού παρτίδας που διανεμήθηκε στην Ελλάδα:

Αριθμός παρτίδας: FS6X535, Ημερομηνία λήξης: 08/2018

Οι ασθενείς ή οι επαγγελματίες υγειονομικής περίθαλψης παρακαλούνται να ελέγξουν τον αριθμό παρτίδας στο GlucaGen® HypoKit που κατέχουν, για να διαπιστώσουν εάν η συσκευασία ταυτίζεται με τον εν λόγω αριθμό παρτίδας. Ο αριθμός παρτίδας αναγράφεται επάνω στη συσκευασία του GlucaGen® HypoKit όπως υποδεικνύεται παρακάτω σε κόκκινο περίγραμμα (Σχήμα 1).

ΔΙαβήτης

Σχήμα 1. A) GlucaGen® HypoKit στο οποίο μπορούν να αναζητηθούν τα σημεία εμφάνισης του αριθμού παρτίδας σε κόκκινο περίγραμμα, B) μεγέθυνση του αριθμού παρτίδας.

Συστάσεις προς τους ασθενείς που έχουν στην κατοχή τους την προαναφερόμενη παρτίδα του GlucaGen® HypoKit:

• Επιστρέψτε το GlucaGen® HypoKit σας με τον παραπάνω αριθμό παρτίδας άμεσα στο φαρμακείο σας.

• Θα λάβετε δωρεάν αντικατάσταση ενός νέου GlucaGen® HypoKit κατά την επιστροφή του προϊόντος με την προαναφερόμενη παρτίδα.

• Παρακαλείστε να αναφέρετε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ενέργεια στο τμήμα Φαρμακοεπαγρύπνησης της Novo Nordisk Ελλάς, είτε στον τηλεφωνικό αριθμό 2106071600 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση GREECECYPRUSSAFETY@novonordisk.com.

Η Novo Nordisk είναι δεσμευμένη να διανέμει προϊόντα υψηλής ποιότητας και εκφράζει τη λύπη της για αυτή την απροσδόκητη κατάσταση, τις ανησυχίες και την ενόχληση που προκαλούνται στους ασθενείς και στους επαγγελματίες υγείας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις αρμόδιες αρχές υγείας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ασθενών και να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση που προκαλεί αυτή η ανάκληση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button