Ειδήσεις Υγείας

Αποτοξίνωση στο συκώτι: Οι τροφές που αξίζει να δοκιμάσετε μέσα από εικόνες

Η αποτοξίνωση στο συκώτι είναι απαραίτητη για να αποβάλλεται όλες τις τοξίνες από τον οργανισμό σας! Και αυτό γιατί το συκώτι αποτελεί το «φίλτρο» του οργανισμού, το οποίο συγκρατεί τις περισσότερες επικίνδυνες ουσίες από το να εισέλθουν στο αίμα και από εκεί στα όργανα και στο υπόλοιπο σώμα.

Για το λόγο αυτό επιβάλλεται η αποτοξίνωση του με τις απαραίτητες τροφές.

Δείτε ποιες είναι αυτές!

Σκόρδο

 

 

 

 

 

Ακόμα και μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να ενεργοποιήσει εκείνα τα ηπατικά ένζυμα που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών. Περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες αλικίνης και σεληνίου, τα οποία είναι δύο φυσικά συστατικά που βοηθούν στην αποτοξίνωση.

Γκρέιπφρουτ

 

 

 

 

 

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Αρκεί ένα ποτήρι από φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ (ειδικά το πρωί) για να αυξηθεί η παραγωγή αποτοξινωτικών ενζύμων και να απομακρυθνούν καρκινογόνα και άλλες τοξίνες από το ήπαρ.

Πράσινο τσάι

 

 

 

 

 

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως οι κατεχίνες, ένα συστατικό που είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του ήπατος.

Αβοκάντο

 

 

 

 

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για καλής ποιότητας αβοκάντο. Είναι ένα φρούτο που βοηθάει τον οργανισμό να παράγει γλουταθιόνη, μια χημική ένωση που είναι απαραίτητα για την διαδικασία αυτο-αποτοξίνωσης του συκωτιού.

Ελαιόλαδο

 

 

 

 

Βοηθάει τον οργανισμό, παρέχοντας μια βάση λιπιδίων που μπορούν να απορροφήσουν τις βλαβερές τοξίνες στο σώμα. Με αυτόν τον τρόπο, παίρνει ένα μέρος του βάρους από τη λειτουργία του ήπατος σε σχέση με την τοξική υπερφόρτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κετογονική δίαιτα: Ποιες είναι οι πιθανές «παρενέργειες»;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button