Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Αποτρίχωση στο μπικίνι: Ποιες είναι οι προτιμήσεις των ανδρών σήμερα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τάση αυτή στη ευαίσθητη περιοχή των γυναικών ήταν άμεσο επακόλουθο της τάσης των ανδρών να κυκλοφορούν όλοι με μούσια.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα “Bild” η αξύριστη περιοχή των γεννητικών οργάνων στις γυναίκες είναι μία τάση που εφαρμόζουν όλο και περισσότερες. Πολλές διασημότητες του Χόλιγουντ όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Μάιλι Σάιρους και η Κάμερον Ντίαζ έχουν παραδεχτεί δημοσίως ότι δεν χρησιμοποιηθούν ξυράφι.

Είναι όμως υγιεινό να υπάρχουν τρίχες στην ευαίσθητη περιοχή;

Αν μία γυναίκα τηρεί σχολαστικά την υγιεινή στην ευαίσθητη περιοχή, τότε δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα επισημαίνουν οι ειδικοί οι οποίοι τονίζουν ότι οι τρίχες στην περιοχή αυτή καθώς την προστατεύσουν από μικρόβια.

Επίσης συγκρατούν τις φερομόνες , ορμόνες που εκλύει το γυναικείο σώμα όταν είναι σε σεξουαλική διέγερση ώστε να προσελκύει η γυναίκα τους άντρες με σκοπό την σεξουαλική επαφή και την… διαιώνιση του είδους.

Στο μεταξύ έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό JAMA καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αποτρίχωση του μπικίνι με κερί συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο προσβολής από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Και αυτό γιατί η αποτρίχωση με κερί μπορεί να προκαλέσει «έλλειμμα στο βλενοδερματικό φράγμα», δηλαδή να αφαιρέσει την εξωτερική μεμβράνη του δέρματος επιτρέποντας στους ιούς και στα βακτήρια να εισέλθουν στο σώμα.

Βέβαια, σύμφωνα με τη μελέτη οι κίνδυνοι από την αποτρίχωση με τη συγκεκριμένη μέθοδο, έρχονται σε συνδυασμό με τη σεξουαλική ασυδοσία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button