ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αποχωρούν 800 γιατροί από Κέντρα Υγείας και Δημόσιες Μονάδες σε δύο μήνες! Όλες οι πληροφορίες

Πρόκειται για τους γιατρούς του πρώην ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) που εντάχθηκαν στο δημόσιο σύστημα αλλά είναι υποχρεωμένοι έως το τέλος του χρόνου να επιλέξουν είτε να μείνουν στο ΕΣΥ είτε να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Ο νόμος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού τους επιβάλει να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο, ενώ σήμερα οι περισσότεροι γιατροί έχουν επιστρέψει στο δημόσιο έπειτα από δικαστικές αποφάσεις.
Να σημειωθεί ότι το 2014 αντίστοιχος νόμος είχε ψηφιστεί και από τον τότε υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν περίπου 2500 γιατροί.

Φαίνεται πάντως ότι είναι το σημείο που προκαλεί και τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ καθώς όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ψήφιζε το νόμο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγει διαμαρτυρόμενος ενώ υποσχόταν  στον κλάδο ότι όλοι οι αποχωρήσαντες γιατροί θα επαναπροσληφθούν.
Αντίθετα νέος νόμος του Αν.Ξανθού τους υποχρεώνει για άλλη μία φορά να φύγουν από το ΕΣΥ, αφού η οριστική παράταση είναι έως τις 31.12.2018.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι ενώ οι γιατροί ετοίμαζαν προσφυγές στη δικαιοσύνη, η ηγεσία του υπουργείου υγείας φερόταν να ετοίμαζε άλλη ρύθμιση ώστε να αποχωρήσουν ακόμη και εκείνοι που είχαν δικαιωθεί στα δικαστήρια. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Έρχεται ρύθμιση για να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία οι γιατροί του ΠΕΔΥ που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια!»

Πάντως ο κλάδος είναι στα κάγκελα, ενώ είναι ενδεικτικό ότι η παράταξη που είναι φίλα προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ και κατέβηκε στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κατηγόρησε τον ίδιο τον υπουργό Υγείας ότι απολύει 800 γιατρούς στο τέλος του χρόνου.
Άγνωστο παραμένει πως θα καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό που θα προκύψουν μετά την απομάκρυνση των γιατρών ειδικά από τα Κέντρα Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριο «κράξιμο» γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ κατά Αν.Ξανθού! Γιατί τον κατηγορούν

Γιατροί ΠΕΔΥ: Τι θα γίνει με όσους έχουν ακόμη ανοικτά τα ιδιωτικά τους ιατρεία! Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Νέο όχι των γιατρών των Κέντρων Υγείας να γίνουν οικογενειακοί γιατροί! Εξώδικη δήλωση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button