ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Απροστάτευτοι οι νέοι γιατροί: Νέο περιστατικό βίας σε γιατρό εν ώρα εργασίας

Το ΚΙνημα Νέων Ιατρών καταγγέλλει άλλο ένα περιστατικό βίας σε βάρος νέου επιστήμονα, ενώ μιλά για πλήρη ανυπαρξία κάλυψης των ιατρών που πέφτουν θύματα βιοπραγίας κατά την ώρα εργασίας τους.

Το τελευταίο περιστατικό που γνωστοποίησε το ΚΙνημα Νέων Ιατρών και καταγγέλθηκε στο Κίνημα, έρχεται από τον Π.Β. επιμελητή Β’ γενικής ιατρικής στο ΚΥ Σερβίων , ο οποίος το πρωί της 18/6 στις 8:30 το πρωί σε ώρα εφημερίας, δέχτηκε επίθεση από ασθενή που έφτασε στην άσκηση σωματικής βίας.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν το περιστατικό

γιατρός βία

«Το γεγονός ότι αυτή τη φορά το περιστατικό συνέβη σε χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε τίποτα δεν αλλάζει την ουσία. Απλά έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι οι γιατροί που παρά τις δύσκολες συνθήκες και το απάνθρωπο των απανωτών εφημεριών, επιμένουν να παραμένουν στην Ελλάδα και να αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι τελείως απροστάτευτοι» σημειώνουν τα μέλη του ΚΙνημα Νέων Ιατρών.

Καταγγέλλουν μάλιστα την παντελή απουσία μέτρων από τους αρμόδιους.
«Η έλλειψη προστασίας δεν αφορά μόνο τη χρονική διάρκεια της εργασίας. Ακόμα πιο σοβαρό είναι ότι κανείς υπεύθυνος δε δείχνει να ασχολείται με τα περιστατικά βίας ακόμα και όταν αυτά συμβούν, ώστε να ασκηθούν διώξεις στον καθένα που ψάχνει εξιλαστήρια θύματα για τα προβλήματα του.

Παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στη δυτική Μακεδονία, αυτή τη φορά όχι μόνο δεν είδαμε καμιά κάλυψη του συναδέρφου από την προϊσταμένη αρχή (διεύθυνση του ΚΥ, διοίκηση της 3ης Υ.Πε.) αλλά ούτε και κανένα ενδιαφέρον από τον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο… Ούτε καν για την αναζήτηση του υπεύθυνου της βιαιοπραγίας για να αποδοθούν οι αντίστοιχες ευθύνες….»

Τα μέλη του Κινήματος Νέων Ιατρών έχουν καταγγείλει πολλές φορές αντίστοιχα περιστατικά βιαιοπραγίας σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα, «αλλά έχουμε ζητήσει και από τον ΠΙΣ την ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να ζητηθεί από τους κατά τόπους Ι.Σ. η απευθείας παραπομπή των υπευθύνων στις δικαστικές αρχές.

Η κατάσταση που δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο έχει ευθύνες πέρα από τους αυτουργούς και όσους αφήνουν αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται δείχνοντας σε κάθε επίδοξο τραμπούκο το δρόμο της ατιμωρησίας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button