ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Απόλυση με email στον ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο από την καρατόμηση της Διευθύντριας Ελέγχου

Πρόκειται για την καρατόμηση και άμεση αντικατάσταση της επικεφαλής του Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) Τζίνας Γεωργιάδου, που αποκάλυψε το HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ τι συνέβη: «Καρατόμησαν την επικεφαλής ελέγχου του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο»

Ήταν γύρω στις 12 και 30 μετά το μεσημέρι της Τρίτης όταν ξάφνου – όπως περιγράφουν παρόντες στο HealthReport.gr– ένα email έφθασε σε όλους τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ.

Επρόκειτο ουσιαστικά για την υπουργική απόφαση με την οποία γνωστοποιούνταν η παύση της μέχρι τότε Γενικής Επιθεωρήτριας της ΥΠΕΔΥΦΚΑ.

Η ίδια όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, βρισκόταν εκείνη την ώρα σε σύσκεψη με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όταν την ενημέρωσαν σχετικά.
Ήδη βέβαια η είδηση είχε κυκλοφορήσει στους διαδρόμους του ΕΟΠΥΥ.

Οι ίδιες υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι τους προηγούμενους μήνες οπότε και η επικεφαλής ελέγχων του ΕΟΠΥΥ δεχόταν πιέσεις για να παραιτηθεί, η επίσημη δικαιολογία που είχε διατυπωθεί ήταν ότι δεν ενημέρωνε επαρκώς για τις δραστηριότητές της τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Νέα εμπλοκή;

Ωστόσο φαίνεται πως προκύπτει άλλη εμπλοκή με την τοποθέτηση του νέου επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, καθώς ο νόμος 3607/07 για τη σύσταση θέσης του Γενικού Επιθεωρητή, προβλέπει εκτός των άλλων ότι διορίζεται δημόσιος υπάλληλος εν ενεργεία ή συνταξιούχος, ο οποίος θα πρέπει να έχει διατελέσει στο παρελθόν σε θέση ευθύνης σε συναφές αντικείμενο.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν οι δύο υπουργοί Ξανθός και Πολάκης, ο νέος επικεφαλής είναι ο Γιώργος Σπυρίδης, φαρμακοποιός, ο οποίος διορίζεται όπως αναφέρεται στην απόφαση, σε θέση μετακλητού υπαλλήλου κατηγορίας Ειδικών Θέσεων με 2ο βαθμό. Η θητεία του θα είναι για τρία έτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραίτηση βόμβα του Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας! Όλο το παρασκήνιο

Συνεχίζονται οι καρατομήσεις στην Υγεία! Άγριες πιέσεις για απομάκρυνση στελεχών

Άρχισαν οι καρατομήσεις στην Υγεία! Ποιος αρνήθηκε να παραιτηθεί

Καρατόμησαν την επικεφαλής ελέγχου του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button