Ειδήσεις Υγείας

Απόστημα στο δόντι: Πώς θα απαλλαγείτε φυσικά από τον πόνο;

Το απόστημα στο δόντι απαιτεί ιδαίτερα προσοχή καθώς η φλεγμονή μπορεί να μεταδοθεί από τη ρίζα του δοντιού στο οστό, που στηρίζει το δόντι. Οι αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν απόστημα στο δόντι είναι:

κακή υγεία των δοντιών

έλλειψη σωστής και έγκαιρης οδοντιατρικής φροντίδας

παλιά σφραγίσματα που αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου και αρχίζουν να εμφανίζουν διαρροές.

Τι μπορείτε να κάνετε

Στην περίπτωση που το απόστημα σπάσει κάντε πλύσεις με ζεστό νερό για να το καθαρίσει το στόμα αλλά και να επιταχυνθεί η αποστράγγιση του υγρού από το απόστημα. Όμως μην το αμελήσετε και επισκεφτείτε το δυνατόν συντομότερα έναν οδοντίατρο.

Το λοιμώδες πρήξιμο, που συνοδεύει ένα οδοντικό απόστημα, είναι διαφορετικό από το φλεγμονώδες πρήξιμο και, ως εκ τούτου, η εφαρμογή πάγου, ή κρύων επιθεμάτων δεν συνιστάται.

Για ένα οξύ οδοντικό απόστημα που προκαλεί πολύ μεγάλο πόνο, ή πρήξιμο, ο οδοντίατρος μπορεί να το ανοίξει ώστε να το αποστραγγίσει άμεσα, ή/και να σας συστήσει θεραπεία με αντιβιοτικά.

Τα αποστήματα που εξελίσσονται με τρόπο απειλητικό για τη ζωή του ασθενούς απαιτούν επείγουσα εισαγωγή στο νοσοκομείο. Πάντως ανάλογα με το σημείο του αποστήματος στο ούλο, ο γιατρός μπορεί να προτείνει επέμβαση στην ρίζα του δοντιού, περιοδοντική θεραπεία, ή και πλήρη εξαγωγή του δοντιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι top λόγοι που πονάνε τα δόντια σας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button