ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Από διφθερίτιδα πέθανε τελικά ο 8χρονος στο Παίδων! Τι έδειξαν τα αποτελέσματα από την Αγγλία

Από διφθερίτιδα πέθανε τελικώς ο άτυχος 8χρονος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.
Ειδικότερα το παιδί είχε προσβληθεί από τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τη Μεγάλη Βρετανία.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ:

“Σήμερα Πέμπτη 5.12.2019, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώθηκε από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England), για τα αποτελέσματα των εξετάσεων για διφθερίτιδα, σε παιδί οκτώ (8) ετών που κατέληξε στις 26.11.2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» με σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού και θετική καλλιέργεια για τον μικροοργανισμό της διφθερίτιδας (Corynebacterium diphtheriae) σε βρογχικές εκκρίσεις.
Πρόκειται για τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας“.

Φόβοι για το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Πάντως μετά την εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι ανοίγει και πάλι το κεφάλαιο της συζήτησης για το εμβλολιαστικό κίνημα, δεδομένου ότι το παιδί είχε πραγματοποιήσει κανονικά όλες τις δόσεις του εμβολίου. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: Νέα ανατροπή με τα αίτια θανάτου του 8χρονου παιδιού από διφθερίτιδα! Ήταν εμβολιασμένο

Γι αυτό άλλωστε και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μιλά για σποραδικό περιστατικό και τονίζει τη σημασία του εμβολιασμού σε παιδιά και ενήλικες για τη διφθερίτιδα, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Να σημειωθεί ότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζει ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές, γι αυτό και εφιστά συχνά πυκνά την προσοχή των γονέων στο να εμβολιάζουν κανονικά τα παιδιά τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button