Πολιτική Υγείας

Από Ελονοσία ο ναύτης στον Πειραιά! Τι λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ

ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ διαβεβαιώνει επίσημα πως μετά από διερεύνηση το περιστατικό «δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για τον αιμορραγικό πυρετό Ebola».

Συγκεκριμένα με βάση όλες τις καταγραφές σε εμπορικό πλοίο ελληνικών συμφερόντων, το οποίο απέπλευσε στις 3-11-14 από το Κόνακρι της Γουϊνέας, δηλώθηκε στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ τα ξημερώματα της 17ης-11-14 εμπύρετο περιστατικό με έναρξη πυρετού τη 13η-11-14.

Όπως δήλωσε ο πλοίαρχος και η πλοιοκτήτρια εταιρείας, δεν υπήρχε επαφή του πληρώματος με άτομα της περιοχής που πιθανόν να είχαν νοσήσει, εφόσον ουδείς αποβιβάστηκε από το πλοίο.

Επιπλέον, τα ελάχιστα άτομα των ντόπιων ναυτεργατών που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο, είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου στο πλοίο τόσο από τον ιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, καθώς και από τις Λιμενικές Αρχές της Γουϊνέας.

Όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με το δελτίο διερεύνησης κρούσματος και τη ναυτιλιακή δήλωση υγείας που συμπληρώθηκαν από το πλοίο, το περιστατικό αυτό δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για τον αιμορραγικό πυρετό Ebola.

Ωστόσο, ιατροί του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και του ΕΚΕΠΥ επισκέφθηκαν το βράδυ της Δευτέρας πλοίο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον ασθενή. Ο επιβάτης που κατάγεται από τις Φιλιππίνες, εμφάνιζε επί 5 ημέρες υψηλό πυρετό. Ωστόσο ήδη οι γιατροί διαπίστωσαν πως παρουσίασε πτώση του πυρετού ενώ δεν εκτίμησαν πως έφερε συμπτώματα του θανατηφόρου ιού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button