ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Από επιπλοκές της γρίπης “έφυγε” ο Στέλιος Σκλαβενίτης! Τι λένε οι ειδικοί

Από επιπλοκές της γρίπης τύπου Β που είναι φέτος το κυρίαρχο στέλεχος του ιού φαίνεται πως έχασε τελικώς τη ζωή του ο γνωστός επιχειρηματίας Στέλιος Σκλαβενίτης.

Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. με οξεία αναπνευστική δυσχέρεια, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Αμέσως μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) “επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β” όπως σημειώνεται.

Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας.
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ πρόκειται ουσιατσικά για επιπλοκές της γρίπης.

Όπως σημειώνει στο HealthReport.gr ο Σωτήρης Τσιόδρας, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα συμπτώματα που παρουσίασε είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για επιπλοκές της γρίπης.

Κατά τον κ.Τσιόδρα παρότι ο ιός της γρίπης τύπου Β είναι συνήθως ήπιας μορφής, φέτος ήτα το κυρίαρχο στέλεχος από το οποίο έχασαν πολλοί συνάνθρωποί μας τη ζωής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλες οι οδηγίες των ειδικών για τη γρίπη

Χωρίς γιατρούς οι Εντατικές με έξαρση γρίπης! Τι καταγγέλλουν οι εντατικολόγοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button