ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Από κόσκινο όλα τα έγγραφα Νοσοκομείων για την υπόθεση Αρ.Φλώρου! Ποιους ψάχνει το υπ.Υγείας

Άλλωστε σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π.Πολάκη διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τις γνωματεύσεις των γιατρών του ΕΣΥ, που αποτέλεσαν το επιχείρημα περί αναπηρίας του καταδικασθέντος για την υπόθεση Energa Αρ.Φλώρου και ο οποίος είχε βγει από τα κάγκελα της φυλακής.

Έτσι τα τελευταία 24ωρα έχουν ανοίξει όλοι οι φάκελοι ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αλλά και στα ΚΕΠΑ όπου απασχολούνται γιατροί που δίνουν το πράσινο φως ελέγχοντας τις γνωματεύσεις.

Τι εξετάζουν οι ελεγκτές

Οι ελεγκτές του τομέα της Υγείας εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια όλα τα έγγραφα και τις γνωματεύσεις και πρωτίστως αναζητούν τη “διαδρομή” των εγγράφων αυτών τα οποία φαίνεται πως είναι πλαστά.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ελέγχονται όχι μόνο γιατροί και οι υπογραφές τους, αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι που είναι πιθανό να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.

Άλλωστε καθημερινά έρχονται και νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας που πιθανώς να δείχνουν ότι ακόμη και απλοί υπάλληλοι να …έβαλαν το χεράκι τους για να βρεθούν γνωματεύσεις άλλων ασθενών και να χρησιμοποιηθούν στην υπόθεση του Αρ.Φλώρου.

Όπως και να ‘χει τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρισθεί η υπόθεση καθώς όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, η εντολή που δόθηκε από το υπουργείο Υγείας είναι να εξαχθεί άμεσα συμπέρασμα για το τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση αυτή και ποιος διευκόλυνε τον καταδικασθέντα Αριστείδη Φλώρο ώστε να κατέχει δημόσια έγγραφα αναπηρίας

Σε αναμονή τα όργανα των γιατρών

Στο μεταξύ σε αναμονή για τα αποτελέσματα της έρευνας είναι και τα όργανα των γιατρών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) ο μεγαλύτερος Σύλλογος της χώρας, αναμένει – όπως σημειώνει- τα στοιχεία σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις του Α. Φλώρου για να κινήσει άμεσα τις πειθαρχικές διαδικασίες σε περίπτωση που διαπιστωθεί εμπλοκή μελών του

Διευκρινίζει μάλιστα ότι εάν υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής μελών του για την συγκεκριμένη υπόθεση, θα αναλάβει άμεσα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων των μελών του Συλλόγου.

Γι αυτό και ο ΙΣΑ ζητά άμεσα ενημέρωση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται ότι έχουν πλαστογραφηθεί σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του.

Επίσης ζητά από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ που είναι αρμόδια για τα ΚΕΠΑ να αποστείλει όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να επιληφθεί άμεσα για το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιγότεροι από 1000 οικογενειακοί γιατροί για 11 εκατ. Έλληνες! Τι έδειξε η τελευταία προκήρυξη στις ΤΟΜΥ

Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων! Όλο το παρασκήνιο

Προσλήφθηκε η νέα “φουρνιά” γιατρών στις ΤΟΜΥ! Όλοι οι πίνακες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button